رایات الهدی و الضلال فی عصر الظهور

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «رایات الهدی و الضلال فی عصر الظهور»، اثر مهدی حمد فتلاوی، پژوهشی است مستند درباره دولت ها و نهضت های مدافع و مخالف امام عصر(عج) در زمان ظهور که به زبان عربی و در سال 1420ق نوشته شده است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در سه فصل، با استناد به روایات، دولت های مهم عصر ظهور را سه دسته تقسیم کرده است که عبارتند از اسراییل، ترک ها و رومی ها.
این سه دولت در زمان قیام مهدی(عج)، در صف مخالفین ایشان قرار دارند.
نویسنده، سپس با استفاده از روایات منقول از سنی و شیعه، پرچمداران هدایت و ظلالت را با ذکر مصادیق آن بیان نموده است.
به نظر وی، دو گروه طرفدار و مدافع مهدی(عج) هستند: زمینه سازان ظهور حکومت امام و یاری کنندگان امام. نویسنده گروه اول را ایرانیان دانسته و روایات بسیاری در تأیید فرضیه خود نقل کرده و گروه دوم را یمنی ها ذکر کرده است.

[ویکی فقه] رایات الهدی و الضلال فی عصر الظهور (کتاب). اثر مهدی حمد فتلاوی، پژوهشی است مستند درباره دولت ها و نهضت های مدافع و مخالف امام عصر عجّل الله فرجه الشریف در زمان ظهور که به زبان عربی و در سال ۱۴۲۰ ق نوشته شده است.
کتاب با مقدمه مؤلف آغاز شده و مطالب در سه فصل، با استناد به روایات، دولت های مهم عصر ظهور را سه دسته تقسیم کرده است که عبارتند از اسراییل، ترک ها و رومی ها. این سه دولت در زمان قیام مهدی عجّل الله فرجه الشریف، در صف مخالفین ایشان قرار دارند. نویسنده، سپس با استفاده از روایات منقول از سنی و شیعه، پرچمداران هدایت و ظلالت را با ذکر مصادیق آن بیان نموده است. به نظر وی، دو گروه طرفدار و مدافع مهدی عجّل الله فرجه الشریف هستند: زمینه سازان ظهور حکومت امام و یاری کنندگان امام. نویسنده گروه اول را ایرانیان دانسته و روایات بسیاری در تایید فرضیه خود نقل کرده و گروه دوم را یمنی ها ذکر کرده است. وی در مقابل، پرچمداران ضلالت را در عصر غیبت، دولت قریش در بلاد حجاز، دولت عباسی در عراق، دولت مغربی در مغرب عربی و دولت سفیانی در دمشق معرفی و در توضیح و تفسیر هر کدام، روایات متعددی نقل کرده است.
گزارش محتوا
نویسنده در مقدمه، ضمن بیان خطرات جهل به علامات ظهور، به اهداف تعلیم و تعلم آن ها اشاره کرده است؛ از جمله: ۱- آگاه شدن مردم و برحذر داشتن آن ها در مورد انحرافات عقیدتی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی که در آینده با آن مواجه خواهند شد. ۲- بشارت به خروج کسانی که به حق دعوت خواهند کرد و ترغیب به تلاش برای یاری رساندن به آن ها. وی انتظار را امید و آمادگی معنا کرده و معتقد است، منظور از انتظار ظهور در روایات، این است که انسان در هر لحظه و هر روز، آماده و امیدوار به فرج باشد. وی به سه فتنه از زمان وفات رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلّم تا برپایی قیامت اشاره کرده و آن ها را توضیح داده است: فتنه خلافت، تفرقه و اختلاف در امت، فتنه عصر ظهور.
← فصل اول
فهرست مطالب و نیز مصادر و منابع مورد استفاده مؤلف در انتهای کتاب آمده است. پاورقی ها به ذکر منابع و توضیح برخی کلمات و عبارات متن پرداخته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس