راه کارگر

دانشنامه آزاد فارسی

گروهی متشکل از کمونیست های وابسته به سازمان چریک های فدایی خلق و مارکسیست های سازمان مجاهدین خلق ایران. این گروه که با پیروزی انقلاب اسلامی از زندان آزاد شده بودند، با یکدیگر ائتلاف کردند و گروه راه کارگر را تشکیل دادند. آنان که در زندان دیدگاه خود را نسبت به مبارزۀ مسلحانه تغییرداده و مواضع ضد مائوئیستی اتخاذ کرده بودند، پس از انقلاب به سازماندهی و طرح دیدگاه های خود در نشریه ای به نام راه کارگر پرداختند. مواضع اصلی این گروه که برخاسته از ایدئولوژی مارکسیست ـ لنینیستی آنان بود، منتقد نظام جمهوری اسلامی به شمار می رفت. راه کارگر بین سال های ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۰ش، در مخالفت با هر دو جناح حکومت یعنی مکتبی های انقلابی ـ مذهبی و لیبرال های اسلامی، نقش کوچکی ایفا کرد. در ۱۳۵۹ دچار انشعاب شد و برخی اعضای آن به حزب توده پیوستند. راه کارگر در میانۀ دهۀ ۱۳۶۰ کوشید جانشین فدائیان خلق شود و دست به ادغام و ائتلاف با گروه های کوچک تر زد، امّا همچون دیگر گروه های اپوزیسیون چپ دچار اضمحلال شد و بیشتر اعضای آن به خارج گریختند.

پیشنهاد کاربران

سازمان راه کارگر یک سازمان سیاسی با مشی مارکسیستی و کمونیستی است که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کند. راه کارگر در شورای همکاری نیروهای چپ و کمونیست عضویت دارد.
این سازمان در ابتدا در سال ۱۳۵۸ با نام راه کارگر تأسیس شد، اما در سال ۱۳۶۱ نام خود را به سازمان کارگران انقلابی ایران ( راه کارگر ) تغییر داد. با این وجود به دلیل وقوع انشعاب در سازمان در سال ۱۳۸۸ و جدا شدن جمعی از اعضا که خود را هیئت اجرائی سازمان انقلابی کارگران ایران ( راه کارگر ) می خواندند، از سال ۱۳۸۸ بار دیگر از همان نام قبلی خود یعنی راه کارگر استفاده کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

سازمان راه کارگر در سال ۱۳۵۷ در جریان انقلاب بهمن ۱۳۵۷ از جمعی از اعضا و هواداران سابق چریک های فدایی و مجاهدینِ مارکسیست تشکیل شد که در زندان دیدگاه خود را نسبت به مبارزه مسلحانه تغییر داده بودند و مواضع ضد مائوئیستی اختیار کرده بودند. پس از انقلاب ۱۳۵۷، این افراد دور هم جمع شدند و دیدگاه های خود را در نشریه رسمی خود به نام «راه کارگر» منتشر کردند. آن ها در تحلیل خود، جمهوری اسلامی را حکومتی مذهبی – بناپارتیستی می دانستند. به دنبال آن در چهارم تیر ۱۳۵۸ با نام راه کارگر رسماً اعلام موجودیت کردند.
راه کارگر، پیش از تبعید و بین سال های ۱۳۵۸ و ۱۳۶۰، در مخالفت با هر دو جریان اسلامگرایان لیبرال و بنیادگرا نقش کوچکی ایفا کرد. در این مقطع سازمان دچار انشعاب شد و برخی اعضای آن به حزب توده ایران پیوستند. در نیمه دهه ۶۰، سازمان راه کارگر کوشید خلأ ناشی از فروپاشی برخی سازمان ها را با ادغام گروه های کوچک تر و ارائه یک برنامه و سیاست منسجم پر کند، اما از آنجا که کل جنبش به نقطه از کار افتادگی و اضمحلال رسیده بود، به نتیجه نرسید.
در سال ۱۹۸۶ بخشی دو تن از مشاوران کمیته مرکزی از جمله محمد آزادگر و تعدادی از اعضای حزب توده که از شوروی به غرب مهاجرت کرده بودند به راه کارگر پیوستند.
در سال ۱۹۸۷ بخش دیگری از اعضای حزب توده که در شوروی تحت عنوان «بیانیۀ ما» گرد یکدیگر آمده بودند، پس از مهاجرت به غرب، به سازمان راه کارگر پیوستند.
در سال ۱۹۹۶ به هنگام اختلاف نظر دربارۀ موضع گیری در قبال اصلاح طلبان سازمان راه کارگر رسماً از ۴ عضو خود خواست که این سازمان را ترک گویند، چرا که مواضع آن ها در چارچوب مواضع سازمان نمی گنجید. کنگره سال ۲۰۰۳ سازمان راه کارگر با رأی بسیار بالایی از تصمیم خود انتقاد کرد و اخراج این بخشی از اعضا را ناعادلانه نامید و تصمیم گرفته شد رسماً از این افراد معذرت خواهی شود و از آن ها دعوت به همکاری شود.

راه کارگر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/راه_کارگر

بپرس