رابرت جی لیفتون

دانشنامه عمومی

رابرت جی لیفتون ( انگلیسی: Robert Jay Lifton؛ زادهٔ ۱۶ مهٔ ۱۹۲۶ ) یک دانشمند روان پزشکی و نویسنده است و عمدتاً به دلیل مطالعاتش در مورد علل و اثرات روانی جنگ ها و خشونت های سیاسی شناخته می شود، علاوه بر این نظریه او را به نظریه اصلاح فکر می شناسند. او از طرفداران اولیه تکنیک های روان شناسی تاریخی بود.
وی همچنین برندهٔ جوایزی همچون جایزه ملی کتاب و جایزه صلح گاندی شده است.
لیفتون در ۱۹۲۶ در بروکلین، نیویورک متولد شد. او فرزند تاجری به نام هارولد لیفتون و همسرش سیل لیفتون بود. رابرت در ۱۹۴۲، در سن ۱۶ سالگی، در دانشگاه کرنل ثبت نام کرد. سپس در ۱۹۴۴ در کالج پزشکی نیویورک پذیرفته شد و در سال ۱۹۴۸ از آنجا فارغ التحصیل گردید. [ ۱] او در سال های ۱۹۴۸–۱۹۴۹ در بیمارستان یهودیان بروکلین کارآموزی کرد. لیفتون در سال های ۱۹۴۹–۱۹۵۱ دوره روان پزشکی خود را در مرکز پزشکی داون استیت، دربروکلین، نیویورک گذراند.
از ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۳ لیفتون به عنوان روان پزشک نیروی هوایی در ژاپن و کره خدمت کرد، که بعدها علاقه خود را به جنگ و سیاست، به آن نسبت داد. او از آن زمان به عنوان معلم و محقق در دانشکده روان پزشکی واشینگتن، دانشگاه هاروارد، و کالج عدالت کیفری جان جی، جایی که به تأسیس مرکز مطالعه خشونت انسانی کمک کرد، کار کرد. [ ۲]
او در ۱۹۵۲با بتی ژان کیرشنر نویسنده کودکان ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شد. بتی در ۱۹ نوامبر ۲۰۱۰ در بوستون بر اثر عوارض سینه پهلو درگذشت. لیفتون گفته است که کشیدن کاریکاتور یک سرگرمی و جدای از شغلش است. او دو کتاب کاریکاتور طنز دربارهٔ پرندگان منتشر کرده است.
او عضو دانشکده بین المللی است، سازمانی متشکل از رهبران با تخصص سیاسی، علمی و اخلاقی که هدف آن ارائه رویکردهای جدید در غلبه برموانع سر راه جهانی صلح آمیز، از نظر اجتماعی عادلانه و از نظر اقتصادی پایدار است. در سال ۲۰۱۲ دانشگاه نیو اسکول به لیفتون دکترای افتخاری اعطا کرد. [ ۳] [ ۴]
در آغاز ۱۹۵۳، لیفتون با نظامیان آمریکایی که در طول جنگ کره اسیر جنگی شده بودند، علاوه بر کشیشان و دانش آموزان، یا معلمانی که پس از ۱۹۵۱ در زندان چین به سر می بردند، مصاحبه کرد. علاوه بر مصاحبه با ۲۵ آمریکایی و اروپایی ها، لیفتون با ۱۵ چینی که پس از تلقین از دانشگاه های چین فرار کرده بودند، مصاحبه کرد.
کتاب اصلاحات فکری و روان شناسی توتالیسم لیفتون در ۱۹۶۱: مطالعه ای است دربارهٔ «شستشوی مغزی» در چین، بر اساس این تحقیق، مطالعه ای دربارهٔ تکنیک های اجباری مورد استفاده در جمهوری خلق چین بود. او این روند را «اصلاح فکر» یا «شستشوی مغزی» توصیف کرد، اگرچه او اصطلاح قبلی را ترجیح داد. اصطلاح «تفکر کلیشه ای» در این کتاب رایج شد. لیفتون دریافت که پس از بازگشت اسرا به ایالات متحده، تفکر آنها برخلاف تصور رایج «شستشوی مغزی» به زودی به حالت عادی بازگشت و منجر به تغییرات دائمی شد. یک نسخه تجدید چاپ در سال ۱۹۸۹ توسط انتشارات دانشگاه کارولینای شمالی منتشر شد.
عکس رابرت جی لیفتون
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس