ذخیره گاه زیست کره حرا

پیشنهاد کاربران

منطقهٔ حفاظت شدهٔ حرا و تالاب بین المللی خور خوران ( ذخیره گاه زیست کره حرا ) ، مجموعه جنگل های درختان سرسبز ساحلی مانگرو یا حرا یکی از جنگل های پنجگانهٔ استان هرمزگان ( با وسعت ۸۶٬۵۸۱ هکتار ) در شمال غرب جزیرهٔ قشم قرار دارد. این منطقه در حوالی جزیرهٔ قشم، بندرپل و بندر خمیر واقع است که با آبراهه های آن با پرندگان زیبا و طبیعت بکر وحشی اش، از منابع توریستی و نقاط دیدنی استان هرمزگان و جنوب ایران می باشد که هر ساله افراد زیادی را برای تماشا به سوی خود جلب می کند. این جنگلها بعنوان منطقهٔ تحت حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارند و به دلیل اهمیت بین المللی آن به عنوان ذخیره گاه زیست کره حرا شناخته می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

این منطقه در سال ۱۳۵۱ بعنوان منطقه حفاظت شده حرا و در سال ۱۳۵۴ به عنوان پارک ملی و مجدداً ۲۵ شهریور ۱۳۶۱ بعنوان منطقه تحت حفاظت قرار گرفت. این منطقه در سال ۱۳۵۴ ( ۱۹۷۶ میلادی ) به عنوان یکی از ذخیره گاه های زیست کره در ایران شناخته شد. و در سال ۱۳۵۵ نواحی بکر جنگل های مانگرو، گل زارها و نهرها در تنگه خوران ( ۱۰۰٫۰۰۰ هکتار ) با عنوان تالاب مهم با ارزش بین المللی به ثبت کنوانسیون تالابها رسید.
جنگل حرا جزیره هرمز در شمال شرقی جزیره قرار دارد. درختانی در اندازه های ۳ تا ۶ متر با شاخ و برگهای سبز و روشن که در آبهای شور زندگی می کند. حرا، گیاهی از تیره شاه پسند است، دانه آن روی درخت مادر می روید و نهال تولید می کند، سپس از درخت جدا می شود و داخل مرداب می افتد، جنگل حرا هرمز بر دریا و آب شور قرار دارد. اصولا این گیاهان قادر نیستند دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد را تحمل کنند. ضمن اینکه شوری بین ۲۰ تا ۳۲ در هزار برای رشد آنها مناسب است.
• حرای تیاب و میناب ( ۷۸٬۰۹۹ هکتار )
• حرای گابریک و جاسک ( ۳۴٬۵۹۶ هکتار )
• حرای رود گز ( ۲۷٬۰۴۶ هکتار )
• حرای خوران ( ۲٬۵۱۸ هکتار )

ذخیره گاه زیست کره حراذخیره گاه زیست کره حراذخیره گاه زیست کره حراذخیره گاه زیست کره حرا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/ذخیره‌گاه_زیست‌کره_حرا

بپرس