دیگِ زودپز (pressure cooker)
دیگِ زودپز
ظرف دربسته ای برای پخت غذا. در این ظرف، غذا در آب و تحت فشار قرار می گیرد. در فشار بالا، آب در دمایی بالاتر از نقطۀ جوش خود (۱۰۰ درجۀ سانتی گراد) به جوش می آید و غذا زودتر می پزد. دیگ های زودپز امروزی دری دارند که به سرعت بسته و آب بندی می شود و سوپاپ اطمینان آن ها را می شود چنان تنظیم کرد که فشار بخار داخل دیگ به حد لازم برسد. دیگ زودپز را دنیس پاپن، دانشمند فرانسوی، در انگلستان اختراع کرد.
دیگِ زودپز
ظرف دربسته ای برای پخت غذا. در این ظرف، غذا در آب و تحت فشار قرار می گیرد. در فشار بالا، آب در دمایی بالاتر از نقطۀ جوش خود (۱۰۰ درجۀ سانتی گراد) به جوش می آید و غذا زودتر می پزد. دیگ های زودپز امروزی دری دارند که به سرعت بسته و آب بندی می شود و سوپاپ اطمینان آن ها را می شود چنان تنظیم کرد که فشار بخار داخل دیگ به حد لازم برسد. دیگ زودپز را دنیس پاپن، دانشمند فرانسوی، در انگلستان اختراع کرد.
wikijoo: دیگ_زودپز