دینار طلای نوین

پیشنهاد کاربران

دینارطلا یا دینارطلای جدید ( دینار اسلامی ) در حقیقت یک شکل نو دینار طلای اسلامی است که هدفش دوباره زنده ساختن دینار طلای اسلامی می باشد، که استفاده آن بعد از سقوط خلافت عثمانی ترک شده بود. آغاز دوباره آن توسط عالم اسلامی اسپانیایی شیخ عمر وادیلو درسال ۱۹۹۲ میلادی صورت گرفت که سنّت پیامبر اسلام را پس از یک سده زنده ساخت.
...
[مشاهده متن کامل]

در زمان پیامبر رسول الله سکه های ساسانی استفاده می شد که وزن آن از ۴/۴۴ گرم تا ۴/۵ گرم بود. مردم عرب طلا را با وزن کردن به عنوان پول مبادله می کردند، اما پیامبر وزن یک دینار را یک مثقال تعیین کرد که معادل به وزن ۷۲ دانه جو ( barley ) می باشد. طبق معیار، وزن جدید آن ۴/۲۵ گرم می باشد. در زمان عمر تولید آن سکه ها قطع شد و وزن آن ها یک مثقال قرار داده شد. محمّد یک معیار را تعیین کرد که وزن هفت دینار برابر با ۱۰ درهم است. بر این اساس وزن یک درهم ۲/۹۷۵ گرم ( تقریباً ۳ گرم ) می باشد.
در زمان عمر روی آن ها بسم الله نوشته شد. علی بن ابی طالب، عبدالله بن زبیر و معاویه برای بار نخست سکه های خود را ضرب کردند. پس از آن عبدالملک بن مروان سکه های خود را در بین مسلمانها رایج کرد که وزن آن ها بسیار با احتیاط چهار و بیست و پنج صدم گرم تعیین شد.
وزن دینار طلای جدید نیز یک مثقال تعیین شده است که وزن آن برابر با ۷۲ دانه جو یا ۴/۲۵ گرم است. مطابق معیار تعیین شده زمان حکومت عمر فاروق وزن ۷ دینار طلا با ۱۰ درهم مساوی می باشد که وزن یک درهم ۲٫۹۷۵ گرم ( تقریباً ۳ گرم ) می گردد، که باید عیار دینار طلا کم از کم ۲۲ قیرات ( ۹۱٫۷٪ ) باشد؛ لذا شرکت های تولید سکه های دینار طلا از قبیل ضراب خانه بین المللی اسلامی، دینار وکاله، ضرابخانه ارزهای سنّت و غیره از همین معیار تعیین شده عمر پیشتبانی می کنند.
کاربرد دینار طلا در چندین کشور جهان آغاز شده.
برای نخستین بار دینار طلا در سال ۲۰۱۰ در کشور مالزی ولایت کلانتان نشر شد، و به این شکل پول قانونی خود را که رینگت است دادند؛ و در سال ۲۰۱۱ یک ولایت دیگر کشور مالزی ( پراک ) هم کاربرد دینار طلا شروع شد؛ و به آن درجه ارزها رینگت دادند.
در چندین ایالت اندونزی هم دینار طلا شروع شده است که عبارت از جکارتا، سولو و آچه وغیره اند.
دینار طلای جدید برای بار اول در شهر راوالپندی کشور پاکستان در سال ۲۰۰۹ شروع شد. البته هنوز به این شکل پول قانونی خود را تغییر نداده اند.

دینار طلای نوین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دینار_طلای_نوین

بپرس