دین دبیره

لغت نامه دهخدا

دین دبیره. [ دَ رَ / رِ ] ( اِ مرکب ) دین دبیری ، دین دفیره خطی است مأخوذ از پهلوی که در دوره ساسانی برای تحریر متون مقدس زردشتی وضع کرده اند بدین معنی که مانند الفبای یونانی حرف مصوت را داخل الفبا کردند. زمان اختراع این خط را به اختلاف بین قرن 4 تا 6 م. میدانند. رجوع به فهرست ابن الندیم و فرهنگ ایران باستان آقای پورداود و مزدیسنا ص 122 و امثال و حکم دهخدا ص 1666 شود.

فرهنگ فارسی

دین دبیری .

پیشنهاد کاربران

دیدین خطی و نگارشی در دری نیست امدین با جعل تاریخ دبیره ساسانی ساختین ساسانیان که خواندن ونوشتن رو بد وشیطانی میدونستن واقعا توهمات پانفارس همین تو کلام شعر وکتابتون و نابود خواهد کرد
دین دبیره، یکی از بهترین الفباهای دنیا
خدا را سپاس
فرنام یا عنوانی که برای نوشتار بالا گذاشتم ( الفبای احمقانه؟! ) و بازنمود و توضیحی که در بند پایین آن نوشتم، در پاسخ به کاربر بالاتر بود که دین دبیره را به پندار نادرست یا متعصبانه خودش، الفبای احمقانه!!! خوانده بود.
...
[مشاهده متن کامل]

گرچه خوشبختانه به هر دلیلی این گزاره یاوه و ناسزا را از نوشته اش ویرایش و زدوده است.
یا به دانش خود افزوده، یا خود را از بند تعصب و خشک مغزی رهانیده، یا حسادت و تنگ چشمی پان ترکانه خود را پیرایش نموده،
و شاید هم این گونه مصلحت دیده که آبروی خود را با این گزاره سست و ابلهانه، بیش از این به خطر نیاندازد.

الفبای احمقانه؟!؟!؟!
سخن شگفت آوری که از زبان یک بی سواد یا یک فوق متعصب کور که توان دیدن کسی غیر از خودش را ندارد، می تواند شنیده شود!
عربی که خطی از خود ندارد، پیش از اسلام به جز چند نفر همه بیسواد بوده اند و فرزانه ای نداشتند که خط ابداع کند. این خطی که می بینیم و نام عربی بر آن می گذاریم در اصل از قوم آرامیهاست که پس از اسلام درمیان عرب حل شدند و این خط از ابتدا کوفی نام داشت که ظرافت و زیبایی در آن نبود و این کار خوشنویسان ایرانی بود که کم کم چهره زمخت این خط را سترده و با هنر نسخ و ثلث و نستعلیق، آن رابه یکی از زیباترین خطها دگرگون کردند.
...
[مشاهده متن کامل]

ولی سخن درباره کارکرد خطهای عربی و لاتین است که هر دو پر از اشکال و باعث غلط خوانیهای بسیار می شود.
شما این واژه ( سرور ) را چگونه می خوانید؟ سَروَر، سِروِر، سرور که هر سه ریخت معنا دارد و در واژگان لاتین نیز همین گونه است.
در دبیره ( خط ) پهلوی نیز اشکال فراوان بود که یادگیری و خواندن این خط را بسیار دشوار می ساخت.
مغان زرتشتی جهت رفع این اشکال و برای نوشتن اوستا دین دبیره را ابداع کردند که خطی بود بر پایه ی دبیره پهلوی ولی بدون کمبودها و دشواریهای آن که کار آموزش و خواندن را ساده و غلط خوانی را ناممکن می ساخت.
این دبیره در مقایسه با خطهای عربی و لاتین، بسیار کاربردی و بدون اشتباه است ولی افسوس که توسط مسئولان مورد بی مهری قرار می گیرد.


عربی قشنگ ترین خط و گرامر رو داره
فرانسه و تری هم تو رده های بعدی خیلی بهتر از پهلوی و دری ( فارسی ) هستند
خیلی
در واقع الفبای دین دبیره، یکی از بهترین و کاملترین الفباهای دنیاست و کمبودها و لغزشهای الفباهای لاتین و عربی ( در اصل آرامی ) را ندارد.
هو
الفبای زبان مرده اوستایی.

بپرس