دیس اوسمی ( انگلیسی: Dysosmia ) اختلالی است که به عنوان هرگونه تغییر کیفی یا تحریف درک بویایی توصیف می شود. [ ۱] نغییرات کیفی با تغییرات کمی متفاوت است که شامل نابویایی و هیپوسمی می شود. [ ۲] دیس اوسمی را می توان به عنوان بویایی پریشی/پاروسمی ( که تروپوسمی نیز نامیده می شود ) یا فانتوسمی طبقه بندی کرد. پاروسمی یک تحریف در درک یک بو است. بوی بدبوها با چیزی که فرد به خاطر می آورد متفاوت است. فانتوسمی به معنای ادراک بو زمانی است که هیچ ماده بویایی وجود نداشته باشد. علت دیس اوسمی هنوز یک نظریه باقی مانده است. این معمولاً یک اختلال عصبی در نظر گرفته می شود و ارتباط بالینی با این اختلال ایجاد شده است. [ ۳] بیشتر موارد به عنوان ایدیوپاتیک توصیف می شوند و علل اصلی مرتبط با پاروسمی، URTI، ضربه به سر، و بیماری سینوس بینی و پارانازال هستند. [ ۴] دیس اوسمی به خودی خود از بین می رود، اما گزینه هایی برای درمان برای بیمارانی وجود دارد که خواهان تسکین فوری هستند.
اختلالات بویایی می تواند منجر به ناتوانی در تشخیص خطرات محیطی مانند نشت گاز، سموم یا دود شود. افزون بر ایمنی، عادات تغذیه ای و غذایی نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. از دست دادن اشتها به دلیل طعم ناخوشایند و ترس از ناتوانی در تشخیص و مصرف غذای فاسد وجود دارد. بنابراین کاهش یا تحریف حس بویایی منجر به کاهش کیفیت زندگی می شود. باور بر این است که تحریف ها تأثیر منفی بیشتری نسبت به از دست دادن کامل بویایی بر افراد می گذارد، زیرا دائماً این اختلال به آنها یادآوری می شود و تحریف ها تأثیر بیشتری بر عادات غذایی دارند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاختلالات بویایی می تواند منجر به ناتوانی در تشخیص خطرات محیطی مانند نشت گاز، سموم یا دود شود. افزون بر ایمنی، عادات تغذیه ای و غذایی نیز می تواند تحت تأثیر قرار گیرد. از دست دادن اشتها به دلیل طعم ناخوشایند و ترس از ناتوانی در تشخیص و مصرف غذای فاسد وجود دارد. بنابراین کاهش یا تحریف حس بویایی منجر به کاهش کیفیت زندگی می شود. باور بر این است که تحریف ها تأثیر منفی بیشتری نسبت به از دست دادن کامل بویایی بر افراد می گذارد، زیرا دائماً این اختلال به آنها یادآوری می شود و تحریف ها تأثیر بیشتری بر عادات غذایی دارند.

wiki: دیس اوسمی