دیر البحری

لغت نامه دهخدا

دیرالبحری. [ دِ رُل ْ ب َ ری ی ] ( اِخ ) از امکنه باستانی مهم مصر، بر ساحل غربی نیل نزدیک طیوه و مقایل کرنک است. در کاوشهای 1903 تا 1906 م. معبد و مقبره منتوحوتپ سوم شاه سلسله یازدهم کشف شد. نزدیک آن معبدی است که در زمان حتشپسوت ، ملکه سلسله هجدهم ساخته شده است. این معبد از حدود 1500 سال قبل از میلاد است و در کتیبه ها و حجاریهای آن از داستان تولد حتشپسوت و لشکرکشی وی به پونْت ( احتمالاً سومالی ) سخن رفته و گاستون ماسپرو، مصرشناس فرانسوی اجساد مومیائی شده ای از خاندان سلطنتی مصر در اینجا کشف کرد ( 1881 م. ) و در 1891 م. اجساد مومیائی شده دیگری نیز کشف شد. ( از دائرة المعارف فارسی ).

دانشنامه عمومی

دیر البحری محوطه ای باستانی و مجموعه ای آرامگاهی متشکل از معبد ها و گورها است که در کرانه غربی رود نیل در مقابل شهر اقصر و معبدهای کارناک قرار دارد. این ناحیه درست در جنوب دره پادشاهان و در زیر صخره های کوه تبس در مصر علیا است.
نام این منطقه از آن روی "دیر البحری" ( در عربی به معنای «دیر و کلیسای دریا» ) خوانده می شود که در گذشته در آن کلیسایی قبطی قرار داشته.
منتوهوتپ یکم ( دودمان یازدهم ) به تبس نقل مکان کرد و در دیر البحری معبد - آرامگاه بزرگی بنا کرد.
• منتوهوتپ دوم، که یکپارچه کننده دوباره مصر در پادشاهی میانه بود، مجموعه آرامگاه نامتعارفی در دیر البحری ساخت که شامل سازه ای بر روی چندین طبقه می شد.
منتوهوتپ سوم مجموعه آرامگاه خود را در این منطقه ساخت. [ ۱]
• شهبانو حتچپسوت ( دودمان هجدهم، پادشاهی نوین ) معبد - آرامگاهی در دیر البحری ساخت که امروزه بیشتر شهرت ناحیه برای همین معبد است.
عکس دیر البحریعکس دیر البحریعکس دیر البحریعکس دیر البحریعکس دیر البحریعکس دیر البحری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس