دیده بان حقوق بشر

دانشنامه آزاد فارسی

دیده بان حقوق بشر (Human Rights Watch)
در ایالات متحده امریکا گروه کنترل کنندۀ موارد نقض حقوق بشر توسط دولت ها، به ویژه حمله به مدافعان حقوق بشر در کشور خودشان، و افشاگری دربارۀ آن ها. اعضای این گروه عبارت اند از دیده بان افریقا، دیده بان امریکا، دیده بان آسیا، دید ه بان خاورمیانه، و دیده بان هلسینکی که آخری بر رعایت مقررات موافقت نامۀ ۱۹۷۵ هلسینکی از سوی ۳۵ کشور امضاکنندۀ آن نظارت دارد. نخستین کمیتۀ دیده بان در ۱۹۷۸ تشکیل شد. در ۱۹۹۰، این سازمان بیش از ۱۰۰ هیئت تحقیق به حدود ۶۰ کشور جهان اعزام کرد. دیده بان حقوق بشر از دولت ها یا سازمان هایی که بودجۀ دولتی دارند کمک مالی دریافت نمی کند.

پیشنهاد کاربران

دیده بان حقوق بشر نام یک سازمان غیردولتی بین المللی واقع در شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا است که بر تحقیقات و پشتیبانی حقوق بشر مدیریت می کند.
دیده بان حقوق بشر دفترهایی نیز در بروکسل، لندن، مسکو، هنگ کنگ، لس آنجلس، سانفرانسیسکو، تاشکند، تورنتو و واشینگتن دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

دیده بان حقوق بشر در سال ۱۹۷۸ تحت عنوان «دیده بان هلسینکی» و به منظور نظارت بر تبعیت کشورهای بلوک شوروی سابق از مفاد حقوق بشر پیمان مشهور هلسینکی تأسیس شد. پس از آن دیده بان قاره آمریکا در دهه ۱۹۸۰ و در واکنش به این دیدگاه که نقض حقوق بشر توسط یکی از طرف های درگیر در جنگ در آمریکای مرکزی به هر دلیلی بیشتر از نقض حقوق بشر توسط طرف دیگر قابل تحمل است، تأسیس شد. این سازمان به تدریج گسترش پیدا کرد تا جایی که کمیته های دیده بان در سال ۱۹۸۸ با یکدیگر متحد شده و دیده بان حقوق بشر را تشکیل دادند.

دیده بان حقوق بشر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دیده‌بان_حقوق_بشر

بپرس