دی اتیل اتر

دانشنامه عمومی

دی اتیل اتر یکی از فراورده های شیمیایی می باشد که از آب گیری الکل اتیلیک ۹۶ درصد در مجاورت اسید سولفوریک ۹۸ درصد در دمای ۱۴۰ درجه سانتیگراد بدست می آید. اتر یکی از حلالهای مهم غیر قطبی در شیمی می باشد. به علت واکنش پذیری کم آن و همچنین نقطه جوش پایین آن ( ۳۴ ) حلال خوبی برای استخراج مواد آلی غیر قطبی می باشد.
اتر بی هوش کننده ایست که به عنوان حلال هم بکار برده می شود تعداد زیادی از داروهای شیمیایی تحت نام «اتر» نامیده می شوند ولی این کلمه در کل به مفهوم «اتیل اتر» است.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از پایگاه خبری مدیکال گاید، اتر مایع فراری است که خیلی سریع در حرارت معمولی به صورت گاز در می آید، اتر چون حل کننده هم هست بیشتر به عنوان حلال داروها به کار برده می شود، یکی دیگر از خواص اتر خاصیت تمیزکنندگی آن است و در آغاز کشف این دارو اتر به عنوان بیهوش کننده مورد استفاده قرار گرفت و حدود سال ۱۸۴۰ مصرف آن به میزان فوق العاده به خصوص در آمریکا افزایش یافت و از آن پس برای مدت بیش از۱۰۰ سال اتروکلروفرم از جمله مواد اولیه هوش بری بودند و به همین جهت در تمام بیمارستان ها هنوز بوی این دو دارو به مشام می رسد. در دهه سال های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ طریقه استعمال اتر به صورت قطره ای متداول گشت به این ترتیب که ماسکی را روی بینی بیماری که احتیاج به عمل جراحی داشت قرار می دهند واتر را به صورت قطره بر روی گاز پارچه ای که در داخل ماسک تصفیه شده است می چکانند، این عمل باید با دقت و احتیاط فراوان انجام شده تا هوای اطراف به داروی بیهوش کننده آلوده نشود، به هر حال چه مانند زمان سابق با ریختن قطرات اتر بر روی یک تکه پارچه و چه متدهای جدید علمی همیشه اتر یک داروی بیهوشی قوی است، امروزه داروهای جدیدی کشف شده اند که همپای اتر مسئله بیهوشی را به مقیاس وسیعی حل کرده است
عکس دی اتیل اترعکس دی اتیل اتر
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس