دژ بالتیت

دانشنامه عمومی

دژ بالتیت ( اردو: قلعه بلتت ) قلعه ای در دره هنزه، در نزدیکی شهر کریم آباد، در منطقه گلگت - بلتستان در شمال پاکستان است. این دژ در سال هشتم میلادی ساخته شده و از سال ۲۰۰۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است. [ ۱]
در گذشته، بقای رژیم فئودالی هنزه توسط قلعه، که مشرف به کریم آباد بود، تأمین می شد. پایه های این قلعه به ۷۰۰ سال پیش بازمی گردد، با بازسازی ها و تغییراتی در طول قرن ها در قرن شانزدهم، شاهزاده محلی با یک شاهزاده خانم از بلتستان ازدواج کرد که استادان بالتی را برای نوسازی ساختمان به عنوان بخشی از جهیزیه او آوردند.
میرز هانزا قلعه را در سال ۱۹۴۵ رها کرد و به کاخ جدیدی که در پایین تپه قرار دارد منتقل شد. این قلعه شروع به پوسیدگی کرد که باعث نگرانی به خاطر نابودی آن شد. پس از نظرسنجی توسط انجمن سلطنتی جغرافیا لندن، برنامه مرمت توسط برنامه حمایت از شهرهای تاریخی فرهنگی آقاخان اعتماد و پشتیبانی از آن آغاز شد. این برنامه در سال ۱۹۹۶ به پایان رسید و این قلعه اکنون موزه ای است که توسط اداره میراث بالتیت اداره می شود.
در گذشته چندین کشور مستقل کوچک بخشی از مناطق شمالی پاکستان را تشکیل می دادند. در میان آنها هانزا و نجر کشورهای رقیب سنتی بودند که در طرف مقابل رودخانه هانزا ( کنجوت ) واقع شده بودند. حاکمان این دو ایالت، میر معروف به ثوم ( همچنین ثام، تام یا تامو ) برای تقویت قدرت خود، دژهای مختلفی بنا کردند. براساس منابع تاریخی، [ ۲] حاکمان هانزا در ابتدا در نزدیکی قلعه آلتیت سکونت داشتند، اما پس از درگیری بین دو پسر حاکم سلطان، شاه عباس ( شاهبوس ) و علی خان، شاهبوس به قلعه بالتیت نقل مکان کرد و آن را ساخت و آن را کرسی پایتخت هانزا قرار داد. درگیری قدرت بین این دو برادر سرانجام منجر به کشته شدن برادر جوان تر شد و بدین ترتیب دژ بالتیت به مرکز اصلی قدرت در ایالت هونزا تبدیل شد. بالتستان با قلمرو لداخ ارتباط بسیار فرهنگی و قومی داشت. جای تعجب نیست که ساختار قلعه بالتیت تحت تأثیر معماری لاداکی / تبت قرار گرفته است، و این شباهت چندانی با قصر پوتالا در لهاسا داشته است. سپس نوسازی ها و تغییراتی در ساختمان طی قرن ها توسط فرمانروایان بعدی هانزا صورت گرفته است.
• ۲۰۰۵ مجله تایم آسیا بایگانی شده در ۷ سپتامبر ۲۰۰۸ توسط Wayback Machine، جایزه بهترین آسیا[ ۳]
• ۲۰۰۴ یونسکو آسیا و اقیانوس آرام جوایز میراث فرهنگی حفاظت - جایزه تعالی ( نگاه کنید به مشخصات ) [ ۴]
• ۲۰۰۰ جایزه گردشگری برای فردا: برنده جهانی[ ۵] [ ۶]
عکس دژ بالتیتعکس دژ بالتیتعکس دژ بالتیتعکس دژ بالتیتعکس دژ بالتیتعکس دژ بالتیت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران