دوچرخه برقی

دانشنامه عمومی

دوچرخه های برقی یا همان دوچرخه های الکتریکی بایک در سال های اخیر به دلیل طرح شدن حمل و نقل درون شهری سبز، جایگاه خاصی یافته اند. در این میان، شرکت هایی شکل گرفته اند که با طراحی های مدرن محصولات خود، سعی در به دست آوردن بازارهای سال های آینده را دارند. با توجّه به اهمیت موضوع، در این بخش سه محصول مدرن دوچرخه های برقی که مراحل اولیه طراحی و تست خود را پشت سر می گذارند، معرفی خواهند شد.
دوچرخه برقی به انگلیسی؛ دوچرخه برقی یا به صورت مخفف، E - bike، دوچرخهای است مجهز به یک موتور الکتریکی کوچک که دوچرخه سوار را در پدال زدن یاری می نماید. انواع مختلف بسیاری از دوچرخه های برقی در جهان وجود دارند، از مدل هایی که دارای یک موتور برقی کوچک هستند و پدال زدن را ساده تر می کنند تا مدل هایی که به یک موتورسیکلت کوچک ( موتورگازی ) نزدیکترند. به هرحال تا زمانی که فرد می تواند پدال بزند، دوچرخه برقی محسوب می گردد و به عنوان موتورسیکلت برقی شناخته نمی شود. اغلب کشورها قوانین متفاوتی برای این طبقه بندی ها دارا هستند.
دوچرخه برقی از باتریهای قابل شارژ استفاده می کند و معمولاً می تواند با سرعتی بین ۲۵ تا ۳۲ کیلومتر در ساعت حرکت نماید. بسته به قوانین کشورها میزان قدرت موتور و سرعت دوچرخه های برقی با هم متفاوت هستند، برخی موتور گازی های برقی دارای سرعت ۴۵ کیلومتر در ساعت هستند. به طور متوسط دوچرخه های برقی با یک باتری کاملاً شارژ شده می توانند مسافت بین ۲۵ تا ۶۰ کیلومتر را طی کنند که البته طول این مسافت بستگی به کیفیت دوچرخه، کیفیت باتری، شرایط جاده و حتی دمای هوا و شرایط جوی دارد. [ ۱]
یک دوچرخه برقی، دارای تمامی قطعات یک دوچرخه استاندارد ( تنه، دوشاخ، دنده، کمک فنر و… ) هست. به علاوه، یک دوچرخه برقی شامل یک دوچرخه عادی به علاوه قطعات زیر است:
موتور الکتریکی معمولاً در مرکز چرخ عقب ( rear wheel ) یا چرخ جلو ( front wheel ) نصب می شود. در برخی از دوچرخه های برقی نیز موتور دوچرخه در مرکز دوچرخه و متصل به رکاب دوچرخه می باشد که به آنها دوچرخه برقی موتور میانی ( mid - drive ) نیز می گویند. توان موتورهای الکتریکی مورد استفاده در دوچرخه های برقی معمولی کمتر از ۱۰۰۰ وات می باشد ( انواع موتورهای ۲۵۰، ۳۵۰، ۵۰۰، ۷۵۰ و ۱۰۰۰ وات بسته به نوع کاربرد در دوچرخه های برقی استفاده می شوند ) . در دوچرخه های برقی انواع موتورهای الکتریکی از جمله موتورهای دی سی ( DC ) و دی سی بدون جاروبک ( BLDC ) استفاده می شوند. امروزه با توجه به پارامترهایی نظیر بازدهی، طول عمر بالا، هزینه نگهداری کم و … عمده موتورهای موجود در دوچرخه های برقی از نوع BLDC می باشند. [ ۲]
عکس دوچرخه برقیعکس دوچرخه برقیعکس دوچرخه برقی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس