دودان

لغت نامه دهخدا

دودان. [ دَ ] ( اِخ ) دهی است از بخش پاوه شهرستان سنندج با 317 تن سکنه. آب آن از چشمه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

دودان. [ دَ ] ( اِخ ) پدر قبیله ای است از بنی اسد. ( منتهی الارب ). بطنی است از بنی اسد. ( صبح الاعشی ج 1 ص 350 ).

فرهنگ فارسی

پدر قبیله ایست از بنی اسد .

دانشنامه عمومی

دودان (پاوه). دودان ( تلفظ محلی dawdan ) ، ( به زبان محلی و در ادبیات کردی: ( دەوان، dawan ) ، یکی از قدیمی ترین روستاهای هورامان است که در ۱۲ کیلومتری بخش باینگان از شهرستان پاوه در استان کرمانشاه واقع شده است. گفته می شود که سکنی گزیدن آدمیزاد در این روستا همزمان با استقرار مردم در بندر بصره عراق بوده است، طبق یکی از روایات تاریخی محل دفن هارامن، یکی از پیامبران بنی اسرائیل که در زمان کوروش و داریوش می زیسته در این روستا می باشد.
دودان از قدیم الایام مهد شخصیت های عارف و متدین و روشنفکر از جمله پیر میکائیل مشهور به پیر شش پنجه یا پیر هزار ماله جاف، مولانا خالد ذوالجناحین سر سلسله طریقه نقشبندیه و ده ها انسان فرهیخته و شاعر دیگر از جمله پیر داود دودانی، باباجلیل دودانی، داودسور، میرزاقلی دودانی، سمن خانم و باباسرهنگ را نام برد.
این روستا دارای آب و هوای گرم است. در گذشته و تا سال های حدود ۱۳۷۹ خورشیدی مردم برای فرار از فصل تابستان به ( کنه ) ییلاقی واقع در کوهستان ماکوان رفته و فصل تابستان را در هوای مطبوع آن به سر می بردند.
این روستا در تقسیمات کشوری مرکز دهستان ماکوان از توابع بخش باینگان بوده است.
مردم این روستا بە زبان کردی سورانی تکلم می نمایند.
روستای دودان روز ۳۱ تیر ۱۳۶۷ از سوی ارتش عراق بعثی مورد حملهٔ شیمیایی قرار گرفت. در همین روز، همزمان با دودان، روستاهای نساردیره، نساردیره سفلی و شاهمار دیره از توابع شهرستان گیلانغرب، شیخ صله از توابع شهرستان ثلاث باباجانی و زرده و باباجانی از توابع شهرستان دالاهو نیز مورد حمله شیمیایی مشابهی قرار گرفتند. [ ۱]
عکس دودان (پاوه)عکس دودان (پاوه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

در قسمت معرفی دودان، دهی از بخش پاوه شهرستان سنندج معرفی شده که غلط هست . پاوه شهری است از شهرستان های استان کرمانشاه در بخش اورامانات . درحالیکه خود شهر سنندج مرکز استان کردستان است.
جایگاه یار محبوب
کلمه ایست عبری و جمع کلمه داود است به معنی جایگاه یار محبوب

بپرس