دو گور دوپا در شهرستان باشت، روستای شوش واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. [ ۱]
این ستون ها که از سنگ آهک و شیری رنگ و یکپارچه ای تراشیده شده اند به احتمال فراوان میل استودان هستند و درگذشته آتشدان بودند و در شب کاروانان و مسافران سرگردان را در مسیر راهنمایی می کردند. این ستون های سنگی تقریباً سالم و همچنان پا برجا هستند و بر بالای تپه ای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستون هایی که در فاصله ۵۰ سانتی متری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی ۱۹۰سانتی متر است. حریم این اثر همه تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده می کنند و مطالعات علمی و تحقیقی از آن دارند و بنا به روایتی این دو ستون باقی ماندهٔ آتشکده ای است که به قبل از اسلام تعلق دارد. بررسی های مقدماتی و اولیه نشان می دهد که فضا و شکل عمومی این ستون های سنگی به ستون های سنگی معابد مهری و میترائیسم ( مانند ستون های خورهه ) شباهت نسبی دارد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین ستون ها که از سنگ آهک و شیری رنگ و یکپارچه ای تراشیده شده اند به احتمال فراوان میل استودان هستند و درگذشته آتشدان بودند و در شب کاروانان و مسافران سرگردان را در مسیر راهنمایی می کردند. این ستون های سنگی تقریباً سالم و همچنان پا برجا هستند و بر بالای تپه ای مشرف به دو روستای شوش سفلی و ده کند قرار دارد و ستون هایی که در فاصله ۵۰ سانتی متری از هم قرار دارند و ستون شرقی دو متر و ستون غربی ۱۹۰سانتی متر است. حریم این اثر همه تاریخی از سوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تعیین شده و مورخان، محققان و گردشگران زیادی هرساله از آن دیده می کنند و مطالعات علمی و تحقیقی از آن دارند و بنا به روایتی این دو ستون باقی ماندهٔ آتشکده ای است که به قبل از اسلام تعلق دارد. بررسی های مقدماتی و اولیه نشان می دهد که فضا و شکل عمومی این ستون های سنگی به ستون های سنگی معابد مهری و میترائیسم ( مانند ستون های خورهه ) شباهت نسبی دارد.
wiki: دو گور دوپا