دهستان سورسور

پیشنهاد کاربران

سور سور نام خود را از یک فرد به نام سور ابن سور ابن سور از نوادگان یزد گرد سوم و ایل باستانی سوره مهری ساسانی گرفته شده است . طبق گفته ی صدیق بوره که ای جد چنان مردمی فرد سرخرویی بوده است. سور سور ها اگر
...
[مشاهده متن کامل]
از سور دوم یا سور سوم به چنین نامی شهرت یافته باشند همه ریشه در تاریخ ساسانی دارند. در غرب کشور سور سور و بور بور وجود دارد . اینها و سوران میرها از نسل یزدگرد ابن شهریار ابن خسرو پرویزند. همانطور که جافها از نسل پسر دیگر خسرو پرویزند . تمام سرکرده های ایرانی که علیه اعراب برای استقلال حداقل منطقه ای از خاک ایران بوده اند آنها به نوعی وابسته به شاهزاده های ساسانی هستند. و خیلی از صاحبان قدرت در غرب کشور به سرخه میری های ساسانیان مربو ط می شونند در قالب اعقابش یا اعقاب عموها و پسر عموهای خودش و پدرش.

سهران، تغییر یافته ی سوران یا سور سورها و یا سوره میری است که در اصطلاح لکی و فرس قدیم یعنی محلی که سورها یا سُهرها زندگی می کنند به احتمال قوی نام مردمی که ریشه در اعقاب ساسانیان دارند.


...
[مشاهده متن کامل]

در کلیپی دیدم لوران را به معنای لور زاده ترجمه کرده بود، به احتمال قوی سهران نیز به معنای سور یا سُهر زاده می گویند ، یعنی اعقاب و فرزندان سور فرزند سور و. . . از اعقاب یزد گرد سوم هستند که در اصفهان ونهاوند و برخی نقاط دیگر اتحادیه و طایفه و قبیله تشکیل داده اند . بنابر این بنیانگذار آن طوایف و قبایل سور زاده ها یا سورها یا سهران بوده اند. ( الله اعلم بالصواب )
سور سورها در سیمره و کرمانشاه و کامیاران و بدره پراکنده اند . احتمال این که از نوادگان یزدگرد سوم باشند ، زیاد است چون برخی سنگ قبرها از زنانی که از طایفه سور سور ملاحطه شده همسر بزرگان بوده و چون خودشان بزرگی داشته اند آنها را با لغت عصمت پناه ذکر کرده اند. سورسور ها در طول تاریخ به کار سپاهیگری و لشگری پرداخته اند به همین خاطر در سپاه صفوی تاحدودی مطرح بوده اند.

آنچه از نوشته علیخانی، ومعمرین و روایات سینه به سینه بر می آید، سور سور در حقیقت حکایت پدر و فرزندی دارد که هردو قرمز روی بوده اند و در برخی تواریخ معروف به سور سور یعنی قرمز آتشین هستند، در تایید این کلام بنده تعدادی از سور سورهای روستای دشت اباد رادیدم که با وجود فعالیتهای کشاورزی و دامداری که انجام می دهند قرمزی صورتشان مشهود بود.
...
[مشاهده متن کامل]

البته مفهوم دیگر آنست که جد انها را به احتمالی امامزاده بابا بزرگ تشکنی با پول قرمز خریده باشد، و یک احتمال هم این است که از اعقاب ساسانیان هستند و تاقرن سوم یا چارم هجری نگهبانی و متولی اتشکده بوده و به عبارتی شخصیت روحانی زردشتی بوده اند. از طرفی نیز اکثر سورها مدهب تشیع و یا یارسان بوده و به علی ( ع ) عشق شدید دارند. ( الله اعلم )

بپرس