دفن شدگان در استان کاظمی و محدوده ان

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دفن شدگان در آستان کاظمی و محدوده آن. کاظمین منطقه ای است در شمال بغداد و در غرب رودخانه دجله که بخاطر وجود مرقد دو امام معصوم، امام کاظم (علیه السّلام) و امام جواد (علیه السّلام) از اماکن مقدس شیعیان به شمار می آید.حرم کاظِمَیْن، در ابتدا به عنوان قبرستان قریش شناخته می شد؛ اما پس از دفن پیکر مطهر امام موسی بن جعفر و نوه ایشان امام محمد بن علی جواد (علیه السّلام)، به نام حرم کاظِمَیْن مشهور گردید.در طول تاریخ، شخصیت های فراوانی، همچون سادات، علما، فقها، محدثان، دانشمندان، شاعران، امیران، وزیران و رجال سیاسی، در آستان کاظمین (علیه السّلام) و اطراف آن، دفن شده اند.
تا حدود نیمه قرن بیستم میلادی، وسط صحن آستان کاظمین (علیه السّلام)، نزدیک به زاویه جنوب شرقی آن، زیارتگاهی وجود داشت که به دو تن از فرزندان امام موسی کاظم (علیه السّلام) به نام های ابراهیم و اسماعیل، منسوب بود و در زیارتنامه ای که در آنجا وجود داشت، از این دو فرزند، به صاحبان این زیارتگاه، یاد شده بود.
← شخصیت شناسی
ابوالقاسم جعفر بن محمد بن جعفر بن موسی بن قولویه قمی،
نجاشی، احمد بن علی، رجال النجاشی، ص۱۲۳.
محمد بن محمد بن نعمان حارثی عکبری بغدادی، ملقب به شیخ مفید، از علما، فقها و متکلّمان بزرگ در تاریخ شیعه است که در زمان خود، ریاست و مرجعیت معنوی شیعیان را برعهده داشت. در منابع تاریخی از وی، با شهرت «ابن معلم» یاد شده است؛ زیرا پدر وی، معلمی بود که به گفته ابن حجر عسقلانی در واسط زندگی می کرد و شیخ مفید نیز به قولی در همین شهر و به قول دیگری در «عُکبرا» به دنیا آمد.
عسقلانی، احمد بن علی، لسان المیزان، ج۵، ص۳۶۸.
...

[ویکی حج] دفن شدگان در آستان کاظمی و محدوده آن. کاظمین منطقه ای است در شمال بغداد و در غرب رودخانه دجله که بخاطر وجود مرقد دو امام معصوم، امام کاظم(ع) و امام جواد(ع) از اماکن مقدس شیعیان به شمار می آید.
حرم کاظِمَیْن، در ابتدا به عنوان قبرستان قریش شناخته می شد؛ اما پس از دفن پیکر مطهر امام موسی بن جعفر و نوه ایشان امام محمد بن علی جواد(ع)، به نام حرم کاظِمَیْن مشهور گردید.
در طول تاریخ، شخصیت های فراوانی، همچون سادات، علما، فقها، محدثان، دانشمندان، شاعران، امیران، وزیران و رجال سیاسی، در آستان کاظمین(ع) و اطراف آن، دفن شده اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس