دفتری فرهاد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «فرهاد دفتری» در سال 1317 در شهر بروکسل در بلژیک متولد شد.
پس از یکی دو سال، همراه خانواده به ایران آمد و تحصیلات ابتدایی تا متوسطه (کلاس نهم) را در مدرسه البرز به پایان رساند. حدود 2 سال در ایتالیا و 3 سال در انگلستان تحصیل کرد و در سال 1337 برای 14 سال به آمریکا رفت و بدون وقفه مدارج لیسانس، فوق لیسانس و دکترایش را در رشته اقتصاد از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در سال 1971 اخذ نمود. او تقریباً از سال آخر تحصیلات دکترای اقتصاد به مطالعات اسماعیلی علاقه مند شد.
وی سپس به ایران بازگشت و مدتی در سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی ایران به کار پرداخت و در دانشگاه شهد بهشتی (ملی سابق) تدریس کرد.
او سال ها پیش به انگلستان رفت و در حال حاضر به عنوان استاد «تاریخ اسماعیلیه» در مؤسسه مطالعات اسماعیلی لندن به تدریس و تحقیق مشغول است. دکتر دفتری کار مطالعه و تحقیق در باره اسماعیلیه را از حدود سی سال پیش شروع کرد. وی آغاز مطالعات اسماعیلی خود را از طریق آشنایی با آثار ایوانف می داند. فرهاد دفتری متخصص در تاریخ شیعه اسماعیلی است.
او 12 جلد کتاب در زمینه فرقه شیعه اسماعیلیه به زبان انگلیسی نوشته است که برخی از آنها عبارتند از:
وی همچنین کتاب های «تاریخ و تفکر اسماعیلیه در قرون وسطی» (کمبریج 1996) و «سنت های عقلانی در اسلام» (لندن 2000) را ویراستاری نموده است. کتاب های دکتر دفتری به زبان های عربی، فارسی، ترکی، اردو، گجراتی و زبان های اروپایی متعددی ترجمه شده است.

دانشنامه آزاد فارسی

دفتری، فرهاد (تهران ۱۳۱۷ش)
دفتری، فرهاد
مورخ و محقق معاصر ایرانی. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در ایران و اروپا به پایان رساند. در ۱۳۵۰ش، از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در رشتۀ اقتصاد، دانشنامۀ دکتری گرفت. دفتری مدتی در سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی ایران مشغول به کار بود و سابقه تدریس در دانشگاه های تهران و ملی (شهید بهشتی کنونی) نیز دارد. وی مشهورترین محقق ایرانی تاریخ اسماعیلیه است و نخستین کتاب وی با عنوان تاریخ و عقاید اسماعیلیه (با ترجمۀ فریدون بدره ای) با استفادۀ گسترده و وسیع از منابع قدیم و جدید تحریر شده و اعتبار فراوان یافته است. این اثر، که برندۀ جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی نیز شد، به عنوان مأخذ و متن مهمی در تاریخ تکوین و عقاید کلامی اسماعیلیان بوده است. فرهاد دفتری مقالات متعددی برای دایرةالمعارف بزرگ اسلامی، دانشنامۀ ایرانیکا و دانشنامه جهان اسلام نوشته است. اثر دیگر او دربارۀ اسماعیلیه، افسانه های حشاشین نام دارد. دفتری پژوهشگر مؤسسه مطالعات اسماعیلیه لندن است.

پیشنهاد کاربران

بپرس