دشتی نجفی احمد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «آیت الله حاج میرزا احمد دشتی نجفی»، در حدود سال 1327ق / 1287ش، در قریه «کاکی»، در خانه علم، معرفت و تقوا، دیده به جهان گشود. والد ایشان علامه ملاحسن گنخکی و والده وی نیز، بی بی نسا مجاهد، همشیره سید عباس مجاهد شادگانی است.
وی بعد از میرزا محمد و میرزا جواد، سومین فرزند پسری این خانواده بود.
پدرش، یکی از علمای عالی مقام فارس و از مجاهدین تاریخ بوده که با مساعدت و همکاری جمعی از آقایان آیات، مخصوصاً آیت الله حاج شیخ جعفر محلاتی قیام نموده و در مقام دفاع با اردوی انگلیس که در بندر بوشهر پیاده شده بودند، جنگیده است. در شرح ملا حسن گفته اند: «وی تحصیلات خود را در نجف اشرف گذرانده و در زمان جنگ جهانی اول که انگلیسی ها به بوشهر و دلوار حمله کردند، وی به همراه بزرگانی مانند سید مصطفی بهزاری (حسینی) و... نقش مهمی در بسیج نیروهای دشتی برای اعزام به دلوار داشتند».
ملا حسن در سال های جنگ جهانی اول، به اتفاق میرزا باقر گزدرازی (والد آیت الله میرزا جواد نمازی) و سایر سرداران، به همرا نیروهای رزمنده دشتی، برای اعزام به دلوار در خورموج اردو زده بودند که زنان و بچه های خورموج با اشعار محلی این اردو را برای شرکت در جنگ تشویق می کردند.
میرزا احمد در سنین کودکی و نوجوانی، قرآن و مقدمات را نزد پدرش تلمذ نمود. وی همچنین در مکتب خانه روستای گنخک، نزد مرحوم آخوند «حاج ملا قاسم» (والد شیخ عباس جلالی) با شوق و ذوق وصف ناشدنی و در کنار دیگر همسن و سالان خود، به فراگیری و روخوانی این کتاب مقدس آسمانی همت گماشت. در همان مکتب خانه کوچک روستا، آثار فراست، کیاست و تیزهوشی در چهره وی هویدا بود و بسیاری از مردم بعینه، آینده درخشانی از همان سنین برایش پیش بینی می کردند.
وی بعد از فراگیری قرآن و مقدمات، راهی حوزه علمیه روستای میانخره دشتی شده و در محضر سید علی نقی که خود از شاگردان آقا میرزا علی شیرازی بود و از ایشان اجازه دخل و تصرف در امور شرعیه را نیز داشته است، حاضر شد.

پیشنهاد کاربران

بپرس