دشت سیبری غربی ( روسی: За́падно - Сиби́рская равни́на ) دشتی پهناور است که بخش غربی سیبری را از رشته کوه اورال در غرب تا رود ینی سئی در شرق و کوه های آلتای در جنوب شرق می پوشاند. بخش بزرگی از این دشت در بر دارنده بزرگ ترین باتلاق ها و دشت های سیلابی دنیا است. امسک، نووسیبیرسک، تومسک و چلیابینسک از شهرهای مهم دشت سیبری غربی به شمار می روند.
دشت سیبری غربی در شرق کوه های اورال قرار دارد و بخش عمده آن در قلمرو روسیه واقع شده است. این دشت به عنوان وسیع ترین سرزمین پست یکپارچه شناخته شده است که ارتفاع بیش از ۵۰ درصد آن کمتر از ۱۰۰ متر از سطح دریاست و پهنه ای به مساحت ۲/۶ تا ۲/۷ میلیون کیلومتر مربع را می پوشاند که این مساحت یک سوم کل سیبری است. این دشت از شمال به جنوب به طول ۲۴۰۰ کیلومتر از اقیانوس منجمد شمالی تا کوه های آلتای و از شرق به غرب به عرض ۱۹۰۰ کیلومتر از رشته کوه اورال تا رود ینی سئی گسترده شده است.
زمستان های دشت سیبری غربی طولانی و با سرمای شدید همراه است. آب و هوای بخش عمده این دشت زیرشمالگانی یا قاره ای است. سورگوت و نیژنوارتوفسک دو شهر بزرگ تر در این دشت هستند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفدشت سیبری غربی در شرق کوه های اورال قرار دارد و بخش عمده آن در قلمرو روسیه واقع شده است. این دشت به عنوان وسیع ترین سرزمین پست یکپارچه شناخته شده است که ارتفاع بیش از ۵۰ درصد آن کمتر از ۱۰۰ متر از سطح دریاست و پهنه ای به مساحت ۲/۶ تا ۲/۷ میلیون کیلومتر مربع را می پوشاند که این مساحت یک سوم کل سیبری است. این دشت از شمال به جنوب به طول ۲۴۰۰ کیلومتر از اقیانوس منجمد شمالی تا کوه های آلتای و از شرق به غرب به عرض ۱۹۰۰ کیلومتر از رشته کوه اورال تا رود ینی سئی گسترده شده است.
زمستان های دشت سیبری غربی طولانی و با سرمای شدید همراه است. آب و هوای بخش عمده این دشت زیرشمالگانی یا قاره ای است. سورگوت و نیژنوارتوفسک دو شهر بزرگ تر در این دشت هستند.
wiki: دشت سیبری غربی