دستگاه عصبی پاراسمپاتیک

دانشنامه عمومی

رشته های عصبی پاراسمپاتیک یا دستگاه عصبی خودکار در بخش پاراسمپاتیک، همانند بخش سمپاتیک، جسم سلولی نورون پیش گره ای در شاخ پهلویی نخاع قرار گرفته و آکسون ( انتقال دهنده پیام عصبی به بیرون ) آن به نام رشته پیش گره ای وارد گره ( گانگلیون ) پاراسمپاتیک ( بیشتر در نزدیکی یا دیواره اندام واکنشگر ) شده و با نورون پس گره ای سیناپس ( محل نزدیک شدن رشته های عصبی ) می دهد. آکسون نورون پس گره ای ( رشته پس گره ای ) در فاصله کوتاهی پس از ترک گانگلیون به اندام واکنشگر می رسد.
بدین سان در رشته های عصبی پاراسمپاتیک برخلاف رشته های عصبی سمپاتیک رشته پیش گره ای بسیار بلند و رشته پس گره ای کوتاه می باشد. از آنجا که رشته های عصبی پاراسمپاتیک در ناحیه جمجمه ای - خاجی از نخاع بیرون می آیند، بخش جمجه ای - خاجی نامیده می شوند. در رشته های عصبی پاراسمپاتیک پیام های عصبی ( نوروترانسمیتر ) تراوش شونده از رشته های پیش گره ای و پس گره ای، استیل کولین است و از این روی، رشته های عصبی پاراسمپاتیک را رشته های عصبی کولینرژیک نیز می نامند.
گیرنده های کولینرژیک در نورون پس گره ای، اغلب، نیکوتینی و در اندام هدف، اغلب، موسکارینی هستند. استیل کولین پس از رها شدن به سیناپس به وسیله استیل کولین استراز تخریب می شود تا تحریک، پیوسته نباشد. [ ۱]
عکس دستگاه عصبی پاراسمپاتیکعکس دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس