درس نامه روشها و گرایشهای تفسیری قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] درس نامه روشها و گرایشهای تفسیری قرآن (کتاب). درس نامه روشها و گرایشهای تفسیری قرآن تالیف حجة الاسلام و المسلمین دکتر محمد علی رضائی اصفهانی کتابی پیرامون روشها و گرایش های تفسیری قرآن است.
کتاب پیرامون روشها و گرایش های تفسیری قرآن مجید نوشته شده است مطالب کتاب شامل دو قسمت می باشد که در قسمت اول روشهای تفسیری و در قسمت دوم انواع گرایشها توضیح داده شده است مؤلف که از قرآن پژوهان معاصر می باشد و در رشته علوم قرآن تالیفاتی را ارائه نموده است در این کتاب سعی نموده است که مرز بین روشهای تفسیری مخصوصا روش اجتهادی و روش عقلی و روش تفسیر به رای را به خوبی بیان نماید و از آنجا که کتاب برای تدریس می باشد به صورت درس نامه و در پایان هر درس خلاصه مطالب و پرسش و پژوهش نیز وجود دارد در پایان مباحث، بحث قرآن و هرمنوتیک را مطرح نموده و توضیحات کافی را در این باره ارائه می نمایند با توجه به اینکه مخاطبان آن بیشتر طلاب خارجی می باشند (چونکه درس نامه برای طلاب خارجی تهیه شده است) جنبه تقریب بین المذاهب در این کتاب به خوبی به چشم می خورد و مؤلف مباحث را به گونه ای مطرح نموده که موجب اختلاف فرق های اسلامی نگردد.
ساختار کتاب
کتاب دارای نه فصل می باشد که فصل اول آن پیرامون کلیات و ۷ فصل دیگر آن پیرامون روشهای تفسیری ۶ فصل آخر پیرامون گرایش های تفسیری است که خود شامل پنج بخش می باشد فهرست مطالب کتاب به شرح زیر است.
← فصل اول
روش تفسیر قرآن به قرآن شامل: مقدمه، واژگان، تاریخچه، دلایل (مخالفان و موافقان)، دیدگاهها، جایگاه سنت در تفسیر قرآن به قرآن، گونه های تفسیر قرآن به قرآن، معرفی برخی از تفاسیر قرآن به قرآن.
فصل سوم
...

[ویکی نور] درسنامه روش ها و گرایش های تفسیری قرآن. مؤلف:حجت الاسلام دکتر محمد علی رضائی اصفهانی کتاب پیرامون روشها و گرایش های تفسیری قرآن مجید نوشته شده است مطالب کتاب شامل دو قسمت می باشد که در قسمت اول روشهای تفسیری و در قسمت دوم انواع گرایشها توضیح داده شده است مؤلف که از قرآن پژوهان معاصر می باشد و در رشتۀ علوم قرآن تألیفاتی را ارائه نموده است در این کتاب سعی نموده است که مرز بین روشهای تفسیری مخصوصا روش اجتهادی و روش عقلی و روش تفسیر به رای را به خوبی بیان نماید و از آنجا که کتاب برای تدریس می باشد به صورت درس نامه و در پایان هر درس خلاصه مطالب و پرسش و پژوهش نیز وجود دارد در پایان مباحث، بحث قرآن و هرمنوتیک را مطرح نموده و توضیحات کافی را در این باره ارائه می نمایند با توجه به اینکه مخاطبان آن بیشتر طلاب خارجی می باشند(چونکه درس نامه برای طلاب خارجی تهیه شده است)جنبۀ تقریب بین المذاهب در این کتاب به خوبی به چشم می خورد و مؤلف مباحث را به گونه ای مطرح نموده که موجب اختلاف فرق های اسلامی نگردد.
کتاب دارای نه فصل می باشد که فصل اول آن پیرامون کلیات و 7 فصل دیگر آن پیرامون روشهای تفسیری 6 فصل آخر پیرامون گرایش های تفسیری است که خود شامل پنج بخش می باشد فهرست مطالب کتاب به شرح زیر است
مقدمه/واژگان/تاریخچه/عوامل پیدایش گرایش ها و روش ها /تقسیمات گرایش ها و روش ها
فصل دوم:روش تفسیر قرآن به قرآن شامل: مقدمه/واژگان/تاریخچه/دلایل(مخالفان و موافقان)/دیدگاهها /جایگاه سنت در تفسیر قرآن به قرآن/گونه های تفسیر قرآن به قرآن/معرفی برخی از تفاسیر قرآن به قرآن
فصل سوم:روش تفسیر روائی قرآن شامل:

پیشنهاد کاربران

بپرس