در انتظار خورشید

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] در انتظار خورشید (مجموعه مقالات همایش در انتظار خورشید). در انتظار خورشید، مجموعه مقالاتی به زبان فارسی است که از بین مقالات ارائه شده به همایش در انتظار خورشید که در سال 1383ش از طرف معاونت پژوهش مدرسه عالی فقه معارف اسلامی(حجتیه) برگزار شد، انتخاب شده و در سال 1385ش به صورت کتاب درآمده است.
کتاب دربردارنده نه مقاله است و اکثر مقالات، با مقدمه شروع شده و در پایان نیز از مجموعه مباحث آن نتیجه گیری شده است.
در این مجموعه ضمن بررسی دیدگاه ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی پیرامون منجی موعود و حکومت وی، ارتباط جهانی شدن با حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) مورد تحقیق قرار گرفته و بعد از پرداختن به ویژگی های حکومت جهانی مهدوی، مسئله دیدار با ایشان در عصر غیبت مورد کنکاش قرار گرفته است.
به عنوان نمونه، به چند مورد از این مقالات، اشاره می شود:
محمدعلی نظری در «بشارت های حکومت موعود جهانی در ادیان توحیدی و غیر توحیدی» بر آن است تا نظریه برپایی حکومت الاهی جهانی در آخرالزمان را از منظر آیین ها و متون مقدس بررسی کند؛ بدین منظور، ابتدا آیین های توحیدی اسلام، مسیحیت و یهود را کاوش نموده و سپس ادیان غیر توحیدی هندو و زرتشت را بررسی می نماید.

[ویکی فقه] در انتظار خورشید (کتاب). مجموعه مقالاتی به زبان فارسی است که از بین مقالات ارائه شده به همایش در انتظار خورشید که در سال ۱۳۸۳ ش از طرف معاونت پژوهش مدرسه عالی فقه معارف اسلامی (حجتیه) برگزار شد، انتخاب شده و در سال ۱۳۸۵ ش به صورت کتاب درآمده است.
کتاب دربردارنده نه مقاله است و اکثر مقالات، با مقدمه شروع شده و در پایان نیز از مجموعه مباحث آن نتیجه گیری شده است. در این مجموعه ضمن بررسی دیدگاه ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی پیرامون منجی موعود و حکومت وی، ارتباط جهانی شدن با حکومت جهانی حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف مورد تحقیق قرار گرفته و بعد از پرداختن به ویژگی های حکومت جهانی مهدوی، مسئله دیدار با ایشان در عصر غیبت مورد کنکاش قرار گرفته است.
گزارش محتوا
به عنوان نمونه، به چند مورد از این مقالات، اشاره می شود: محمدعلی نظری در «بشارت های حکومت موعود جهانی در ادیان توحیدی و غیر توحیدی» بر آن است تا نظریه برپایی حکومت الاهی جهانی در آخرالزمان را از منظر آیین ها و متون مقدس بررسی کند؛ بدین منظور، ابتدا آیین های توحیدی اسلام، مسیحیت و یهود را کاوش نموده و سپس ادیان غیر توحیدی هندو و زرتشت را بررسی می نماید. سبب برگزیدن این دو دین از میان ادیان غیر توحیدی، آن بوده است که مؤلف، تمامی ادیانی که متن مقدسی دارند، را زیر مجموعه و انشعابی از این دو دین می داند. روش تحقیق وی در آیین های مذکور، چنین است که ابتدا آن آیین را به اختصار معرفی کرده و آنگاه سراغ متون مقدس آن ها رفته تا گزیده ای از بشارات موجود در رابطه با حکومت موعود را بیابد. بعد از بررسی این آیین ها، نویسنده چنین نتیجه گیری می کند که در آیین های غیر اسلامی، اعم از توحیدی یا غیر توحیدی، علی رغم تحریف متون مقدس آن ها، اعتقاد به آمدن منجی در آخرالزمان که حکومت جهانی را بر اساس خداپرستی و عدالت برقرار می نماید، به وضوح مشاهده می شود. «جهانی شدن و حکومت جهانی حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف » عبدالعلی محمدی، می کوشد، پس از طرح فرایند جهانی شدن، به رویکردها و چالش های آن پرداخته و با ارائه راهبرد حضور و مبارزه در مرحله انتظار، سعی دارد تا راه رسیدن به دولت جهانی موعود را که با ظهور خورشید عدالت شکل می گیرد، ترسیم نماید و در پایان، به ویژگی های انحصاری «نظم نوین» و «جهانی شدن» عصر ظهور می پردازد.
نتیجه گیری
نتیجه ای که از این مقاله به دست می آید، این است که مطابق معیارهای دینی، جهانی شدن، برترین و مطلوب ترین فرایندی است که آغاز آن را مرحله انتظار تشکیل داده و سرانجام با ظهور، به کمال می رسد و این چیزی است که بشریت بر اساس فطرت الاهی خواستار آن است. محدثان فریقین از زمان های گذشته تاکنون، به جمع آوری آیات مربوط به حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف همت گماشته و کتاب هایی تدوین کرده اند که در آن ها، آیاتی را در این مسئله، مورد بررسی قرار داده اند. تعدادی از این آیات، به موضوعات گوناگون پیرامون آن حضرت؛ از جمله: نشانه های ظهور، ندای آسمانی، اجتماع سریع یاران و تعداد آنان، خون خواهی سیدالشهداء و... تاویل شده و آیاتی نیز به نوید حکومت جهانی حضرت و پیروزی نهایی مستضعفان به رهبری ایشان تفسیر گردیده است. علی جان محمدی در «حکومت جهانی مهدوی و ویژگی های آن در کتاب و سنت»، در سه بخش، به پنج آیه از آیات گروه دوم اشاره و ویژگی های این حکومت که در آیات نیامده را به کمک روایات ارائه کرده است: بخش اول، درباره جهانی شدن، حکومت جهانی حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف و برخی موضوعات دیگر است که به نظر مؤلف طرح آن ها، بستر مناسبی برای رسیدن به اصل مطلب است. دوم و سوم، مربوط به بررسی مژده های قرآنی و روایی پیرامون حکومت حضرت مهدی عجّل الله فرجه الشریف و ویژگی های آن است.
خلاصه مقاله
...

دانشنامه عمومی

«در انتظار خورشید» ( به انگلیسی: Waiting for the Sun ) آلبومی از دورز است که در سال ۱۹۶۸ میلادی منتشر شد.
عکس در انتظار خورشید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس