در امدی بر سیر و سلوک

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] در آمدی بر سیر و سلوک. درآمدی بر سیر و سلوک، مجموعه مباحث اخلاقی آیت الله مجتبی تهرانی پیرامون سیر و سلوک معنوی است که زیر نظر علی اکبر رشاد،در سال 1418ق از نوار پیاده و تدوین شده است.
کتاب با مقدمه علی اکبر رشاد در اشاره مختصر به شرح حال آیت الله مجتبی تهرانی آغاز و مطالب در هفت بخش ارائه شده است.
رساله حاضر، حاوی مباحث کلی و مقدماتی سیر و سلوک است و به مثابه پیش درآمدی بر سلسله دروس اخلاق و عرفان استاد تلقی می شود که در پژوهشکده فلسفه و کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آماده گردیده است. هدف از خلقت، فضیلت معرفت، معنا و اقسام معرفت، مکاشفه و مشاهده حق تعالی و تفاوت کشف و شهود، طریق تحصیل معرفت حق، طریق تحصیل حضور، تقدم خودشناسی بر خداشناسی، غایت بعثت انبیا، شرایط و موانع معرفت الله از جمله عناوین مباحث کتاب است.
در بخش اول کتاب، هدف از خلقت بیان شده است. نویسنده برای روشن شدن این مطلب، در ابتدا به تبیین مقدمات زیر پرداخته است:
با توجه به این دو مقدمه، تعارض رخ می نماید و نویسنده با استفاده از نظر اهل معرفت، به حل این تعارض پرداخته است. وی معتقد است که انسان، موجودی است دو بعدی؛ چهره ای به سوی عالم شهود و چهره ای به سوی عالم غیب دارد. اینجاست که باور و بینش انسان نسبت به هستی، نقش اساسی در اعمال انسانی دارد و بدیهی است که هدف انسان و عملی که در پی آن هدف از انسان سرمی زند، عامل مهمی در تشکیل شخصیت وی دارد، مثلاً اگر هدف آدمی خدمت به خلق باشد و بر طبق آن عمل کند، این هدف، سازنده شخصیت اوست.

پیشنهاد کاربران

بپرس