دبیرستان کمال

دانشنامه عمومی

دبیرستان کمال از قدیمی ترین مدارس آموزش متوسطه تهران است که در سال ۱۳۳۶ در منطقه نارمک تهران احداث شد. این دبیرستان جزو بهترین و مدارس برند تهران نیز به حساب می آید و بخش عمده این برند بودن به دلیل خروجی های موفق دوازدهمی ها است .
اوایل دههٔ اول پس از جنگ جهانی دوم حاج شیخ عباسعلی اسلامی امتیاز دبستان اسلامی را برای نخستین بار گرفت و زیر عنوان جامعهٔ تعلیمات اسلامی، مدرسه ای در محلهٔ منیریه بر پا کرد. در این مدرسه علاوه بر برنامه های درسی وزارت فرهنگ، قرآن، فقه و اصول عقاید اسلامی تدریس می گردید. مدارس جامعه به مرور دارای شعبی شد که تا پیش از انقلاب اسلامی ایران به ۸۴ باب مدرسه رسید. در کنار این مدارس چند مدرسهٔ دولتی دیگر از جمله البرز، دارالفنون، ادب، مرو و چند مدرسهٔ خارجی چون ژاندارک و رازی به وجود آمد. دکتر یدالله سحابی بنیان گذاری یک مدرسهٔ علمی و اصولی در سطح بالا و کیفیت برتر را که همزمان بتواند اصول دین و اخلاق و باورهای اسلامی و ملی را تقویت نماید پیشنهاد کردند. دکتر سحابی در آن سال ها ( ۱۳۲۹ ) عضو شورای عالی فرهنگ بود و تلاش می کرد تا یکی از خواسته هایش که طرح تأسیس دانش سرای تعلیمات دینی بود در آن شورا به تصویب برسد. حال زمان مناسبتری پیش آمده بود تا دومین خواستهٔ ایشان یعنی تأسیس مدرسه تحقق پیدا کند. از این رو صندوقی برای سرمایه گذاری علاقه مندان به مدرسه ایجاد شد.
در دوران حکومت ملی دکتر مصدق همزمان با تأسیس صندوق مسئلهٔ ناشناس بودن مالک زمین های نارمک برملا گشت و بانک ساختمانی موظف شد برای نیازمندان در آن مکان خانه سازی کنند. از این رو دکتر سحابی و یارانش به فکر تهیه زمین در شهرک جدید افتادند تا مدرسه ای بزرگ تأسیس نمایند. چون تقاضای زمین می بایست از طرف یک شخصیت فرهنگی باشد از شیخ عباسعلی اسلامی خواسته شد که وی این تقاضا را بنماید. زمین هم از سوی بانک ساختمانی واگذار گردید و با پولی که در صندوق گرد آمده بود و با کمک مردم بنای مدرسهٔ کمال نهاده شد و وزارت فرهنگ نیز در تاریخ ۱۰/۱۰/۱۳۳۶ طبق رای نهصد و چهل و دومین جلسه شورای عالی فرهنگ اجازهٔ تأسیس دبیرستان کمال را صادر نمود. مدرسه در زمینی به مساحت بالغ بر ۶۵۰۰ متر مربع بنا گردید. ساختمان آن در سه طبقه و در طی دو سال به پایان رسید. مخارج مدرسه توسط اشخاص خیّر و نیکوکار و کمک های فرهنگی و اوقافی و نیز کمک سید حسین طباطبایی بروجردی فراهم گردید.
عکس دبیرستان کمال
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

دبیرستانی معروف در تهران که به تربیت نیروهای مذهبی اشتهار داشت. بنای این دبیرستان در ۱۳۳۵ش آغاز و دو سال بعد افتتاح شد. ساختمان مدرسه با کمک های مالی و جمع آوری اعانات خیریه به پایان رسید و زیرمجموعۀ مؤسسه ای به نام مؤسسۀ فرهنگی اخلاق به شمار می رفت. یدالله سحابی بانی و مدیر اصلی دبیرستان، از مبارزان قدیمی و عضو برجستۀ نهضت مقاومت ملی و نهضت آزادی ایران بود. دیگر اعضای این مؤسسه، مهندس مهدی بازرگان، حاج کاظم طرخانی، حاج احمد بارزگان و حسین مزینی، همگی از رجال ملّی ـ مذهبی سرشناس، بودند. بسیاری از برجستگان انقلاب اسلامی و مبارزان علیه رژیم پهلوی در دبیرستان کمال شاغل یا محصل بودند، ازجمله دکتر بهشتی، دکتر محمّدجواد باهنر و محمدعلی رجایی. در ۱۳۴۵ که سران نهضت آزادی ازجمله دکتر سحابی در زندان بودند، رژیم شاه با انتصاب مدیران مورد اعتماد خود در دبیرستان کمال کوشید از تأثیر آن بکاهد و محیط آن را کنترل کند، امّا وجود اشخاص مبارز و مذهبی موانع و تنش های بسیاری برای آنان ایجاد کرد. سرانجام در ۱۳۵۳، از سوی ساواک و وزارت فرهنگ مجوّز دبیرستان باطل و تا پیروزی انقلاب اسلامی تعطیل شد. دبیرستان کمال پس از پیروزی انقلاب، ابتدا به واسطۀ قانون مصوب مجلس اول مبنی بر تعطیلی مدراس خصوصی که ملّی خوانده می شدند، به دولت واگذار، و بعدها با اجازۀ مجدد برای تأسیس همین مدارس، با عنوان غیر انتقاعی، به بنیانگذاران آن بازگردانده شد. این دبیرستان در منطقۀ نارمک در شرق تهران واقع است.

پیشنهاد کاربران

بپرس