دایرﺓالمعارف

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دایرﺓالمعارف یا دانش نامه معادل انسیکلوپدیا (Encyclopaedia)؛ خلاصه ی مستند و قابل فهمی از مجموع اطلاعات بشری - در همه ی رشته ها یا در رشته ای معین- که به ترتیب الفبایی تنظیم شده باشد. دایرﺓالمعارف را حاوی العلوم، فرهنگ علوم و فنون نیز نامیده اند.
دایرﺓالمعارف بر دو نوع است: دایرﺓالمعارف های اختصاصی (مقالات مربوط به موضوعی خاص در آن نوشته می شود)، و دایرﺓالمعارف های عمومی (شامل مطالبی کلی در حوزه ی تمام معارف بشری است).
وجه اشتراک
وجه اشتراک دایرﺓ المعارف ها، لغت نامه ها، اطلس ها، و اصولا مجموعه های چند دانشی در این است که همگی به عنوان کتاب های مرجع شناخته شده اند. کتاب هایی که افراد برای اطلاعات اجمالی به آنها مراجعه می کنند.
رفیعی، علی، تاریخچه ی دایرة المعارف نویسی در جهان، نامه ی شهیدی، گردآورنده: علی اصغر محمدخانی، تهران، طرح نو، چاپ اول، ۱۳۷۴، ص۶۵۸.
۱) دایرﺓ المعارف ناظر به اطلاعاتی در باب موضوع های مختلف و کمابیش مختصر از آنها است. دایرﺓ المعارف ها نوعا جزو کتاب هایی نیستند که کسی به قصد فراگرفتن دانشی خاص آنها را از آغاز تا پایان بخواند، زیرا با خواندن یک دایرة المعارف، هر قدر هم که مفصل باشد، کسی پزشک، ریاضی دان و یا مورخ نمی شود. بلکه هدف هر دایرﺓ المعارف نویسی این است که اطلاعات اجمالی درباره ی یک موضوع خاص را به خواننده عرضه کند.
مصاحب، غلامحسین، دایره المعارف فارسی، تهران، فرانکلین، ۱۳۵۶، مقدمه ی دایره المعارف.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس