داود غفارزادگان

دانشنامه آزاد فارسی

داود غفارزادگان (اردبیل 9 مهر 1338ش- )
نویسنده ی کودکان و نوجوانان و داستان نویس ایرانی. پس از اتمام دوره ی تحصیلات ابتدایی و دوره ی اول دبیرستان، به دانشسرای مقدماتی اردبیل رفت و با فارغ التحصیل شدن از این مرکز تربیت معلم، به تدریس در مدارس ابتدایی روستاهای زادگاهش پرداخت. در سال ۱۳۶۷ به تهران منتقل شد و در دفتر انتشارات کمک آموزشی مشغول به کار شد و نهایتاً از خدمات آموزش و پرورش بازنشسته گردید.
غفارزادگان از اواخر دهه ی 1350 شروع به همکاری با نشریات ادبی کرد و اولین داستان کوتاهش در سال 1359 چاپ شد. از فعالیت های مهم او علاوه بر تدریس داستان نویسی، می­ توان به همکاری با انتشارات مدرسه، حوزه­ ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش­های دفاع مقدس، مسئولیت دفتر پیک کودک و نوجوان حوزه­ ی هنری، کارشناس داستان مرکز بررسی آثار و عضویت در هیات داوران اولین و دومین دوره ­ی جشنواره ی انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و عضویت در هیات داوران جوایز دیگر، همچون جایزه ی ادبی جلال آل احمد، اشاره کرد.
علاوه بر چند تک­ قصه، رمان فال خون غفارزادگان در امریکا به انگلیسی ترجمه و منتشر شده است و مجموعه ی داستان ما سه نفر هستیم او نیز از کتاب های برگزیده ی بیست سال ادبیات داستانی ایران است. داود غفارزادگان در آثارش تلاش دارد در حیطه و جغرافیایی که به آن مسلط و آگاه است سوژه هایی را برای نوشتن انتخاب کند. در بیشتر داستان­ هایش، خلق و کشفچندانی رخ نمی­ دهد و تنها اتفاقاتی ساده و پیش پا افتاده روایت قصه را پیش می­ برند. طی دهه­ ی 1380، او تعدادی از قصه­ های متون کهن (چون گلستان، اسرارالتوحید، تذکرة الاولیاء و تاریخ بیهقی) را برای مخاطب کودک و نوجوان بازنویسی کرده است که توسط ناشران مختلف (از جمله کتاب نیستان و افق) منتشر شده ­اند.
گزیده­ ی کتاب­ شناسی: پرواز درناها (رمان نوجوان- برگ، 1369)؛ کبوترها در قفس به دنیا می­ آیند (مجموعه داستان- سروش، 1371)؛ قصه­ ی نهنگ­ ها (داستان کودکان- افق، 1372)؛ ما سه نفر هستیم (مجموعه داستان- آرمین، 1373)؛ راز قتل آقامیر (محموعه داستان- روزگار، 1377)؛ موفرفری (مجموعه داستان نوجوان- کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، 1380)؛ کتاب بی­ نام اعتراف (رمان- روزنه، 1388) و ایستادن زیر دکل برق فشار قوی (مجموعه داستان- چشمه، 1389).
منابع:
http://opac.nlai.ir/opac-prod/search/briefListSearch.do https://www.sooremehr.ir/fa/author/83 http://yon.ir/8opm1 روزنمای ادبیات امروز ایران، پژوهش و تدوین،محمد ولی­زاده،تهران: انتشارات بامداد نو؛ 1396(چاپ اول: 1395).

پیشنهاد کاربران

بپرس