دانشگاه و دانشگاهیان از دیدگاه امام خمینی

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دانشگاه و دانشگاهیان از دیدگاه امام خمینی (س). دانشگاه و دانشگاهیان از دیدگاه امام خمینی(س)، مجموعه ای از نظرات و دیدگاه های امام خمینی درباره دانشگاه و دانشگاهیان است که توسط حسنعلی احمدی فشارکی تدوین و در گروه اجتماعی حوزه معاونت پژوهشی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام، استخراج و تنظیم شده است.
کتاب، مشتمل بر مقدمه و هشت فصل است.
فصل اول: در این فصل که «ارزش علم» عنوان آن است، به مباحثی پیرامون هدف از تعلیم و تربیت و لزوم همراهی تعهد با تخصص و علم با ایمان پرداخته شده است.
فصل دوم: این فصل با عنوان «دانشگاه قبل از انقلاب اسلامی»، به مواضع حضرت امام پیرامون توطئه استعمارگران در انحراف ملت به وسیله رواج فرهنگ بیگانه و سرکوب افراد و جریان های فکری سالم در دانشگاه ها، اختصاص داده شده است .
فرهنگ استعماری قبل از انقلاب، باعث شده بود که دانشگاه ها نیز مانند بسیاری از موارد دیگر، از پیشرفت لازم برخوردار نباشد؛ لذا امام خمینی(ره) درباره عدم پیشرفت دانشگاه ها چنین گفته است:
«صد سال است به یک معنی دانشگاه داریم، اما هنوز یک لوزتین سلطان را می خواهند عمل کنند باید از خارج طبیب بیاید. سد کرج را باید خارجی ها درست کنند.! یک خط و جاده را باید خارجی ها بیایند بکشند. اینها را التزامات بین المللی اقتضا می کند؟! اگر مهندس و طبیب دارید، فرهنگ دارید، اگر می گویید فرهنگ داریم، ذخایر داریم، محصل داریم، طبیب و مهندس داریم، پس چرا از خارج استخدام می کنید؟ چرا ماهی صد هزار تومان به یک خارجی می دهید؟! جواب بدهید! اگر ندارید، وااسفا به این مملکت، صد سال است فرهنگ و دانشگاه دارد، ولی دکتر ندارد، مهندس ندارد» .

پیشنهاد کاربران

بپرس