دانشگاه هاروارد

فرهنگ فارسی

در کمبریج ( ماساچوستزایالات متحده آمریکا ) تاسیس ۱۶۳۶ م .درین دانشگاه تاریخ اقوام سامی و زبانهای آنها ادبیات عرب زبانهای فارسی و ترکی نیز تدریس میشود.

دانشنامه آزاد فارسی

دانشگاه هاروارد (Harvard University)
قدیم ترین مؤسسۀ آموزش عالی امریکا و یکی از معتبرترین دانشگاه های دنیا، واقع در نیوتاون (بعداً کیمبریج) در ایالت ماساچوست، در ایالات متحدۀ امریکا. مجتمع اصلی دانشگاه در چند مایلی غرب بوستون، بر کرانۀ رودخانۀ چارلز واقع است. هستۀ تأسیس این دانشگاه، کالج مردانۀ هاروارد، در ۱۶۳۶ بود، که در ۱۶۳۸ به نام جان هاروارد، کشیش پیوریتن نامیده شد. جان هاروارد همۀ کتاب ها و نیمی از املاک خود را وقف این مؤسسه کرده بود. مقصود اولیه از تأسیس آن، تربیت کشیشان پیوریتن و ادارۀ آن به عهدۀ کلیسا بود؛ امّا در طی دو قرن تدریجاً از قید روحانیون و سپس سیاستمداران آزاد شد و از ۱۸۵۶ به بعد گردانندگان مؤسسه، انتخابی شدند. در قرن ۱۹ علاوه بر الهیات، تدریس حقوق و پزشکی نیز در برنامه های آموزشی آن گنجانده شد و رفته رفته جنبه ها و رشته های علمی، تحقیقی و عملی بر ذهنیت مذهبی مؤسسه غلبه کرد. در ۱۸۷۹، کالج زنانۀ رادکلیف، وابسته به دانشگاه هاروارد تأسیس شد. استادان این کالج را دانشگاه تأمین و مدارک فارغ التحصیلی آن را صادر می کند. کتابخانۀ هاروارد بیش از ۸میلیون جلد کتاب در خود جای داده است. موزه ها و تأسیسات پژوهشی متعددی با این دانشگاه همکاری تنگاتنگ دارند. دانش آموختگان هاروارد نقش بسیار برجسته ای در زندگی معنوی، فکری، اجتماعی و سیاسی امریکا ایفا کرده اند. جان کوئینْسی آدامز، تئودور روزولت، فرانکلین روزولت و جان کندی، رؤسای پیشین جمهوری ایالات متحده، و بزرگانی چون تی اس الیوت و رابرت فراست شاعر، ازجمله دانش آموختگان دانشگاه هاروارد بوده اند.

پیشنهاد کاربران

دانشگاه هاروارد ( به انگلیسی: Harvard University ) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی و یکی از اعضای هشتگانه لیگ آیوی است که در کمبریج، ماساچوست واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۶۳۶ تأسیس و جهت بزرگداشت اولین خیّر آن، روحانی جان هاروارد، هاروارد نامیده شد. هاروارد قدیمی ترین مؤسسه آموزش عالی در ایالات متحده و از معتبرترین موسسات در جهان است.
...
[مشاهده متن کامل]

کالج هاروارد در سال های اولیه بیشتر روحانیون اجتماع گرا و خداپرست را تربیت کرد؛ اگرچه هرگز به طور رسمی به فرقه ای وابسته نبوده است. برنامه درسی و مجموعهٔ دانشجویی آن در طول قرن هجدهم به تدریج سکولار گشته و در قرن نوزدهم، هاروارد به عنوان مرکز فرهنگی اصلی در میان نخبگان بوستون ظاهر شد. پس از جنگ داخلی آمریکا، دورهٔ طولانی ریاست چارلز ویلیام الیوت ( ۱۸۶۹–۱۹۰۹ ) دانشکده و مدارس حرفه ای وابسته را به یک دانشگاه تحقیقاتی مدرن تبدیل کرد. هاروارد در سال ۱۹۰۰ عضو مؤسس انجمن دانشگاه های آمریکایی گردید.
این دانشگاه از ده دانشکدهٔ دانشگاهی به اضافه مؤسسه مطالعات پیشرفته ردکلیف تشکیل شده است. دانشکده های علوم و هنر دانشگاه هاروارد برای دانشجویان مقطع کارشناسی طیف گسترده ای از رشته های دانشگاهی را ارائه می دهد، در حالی که سایر دانشکده ها فقط مدارک تحصیلات تکمیلی، عمدتاً درجات تخصصی را ارائه می دهد. کتابخانهٔ هاروارد بزرگ ترین سیستم کتابخانهٔ دانشگاهی جهان است که شامل ۷۹ کتابخانه منفرد بوده و حدود ۲۰٫۴ میلیون عنوان را در خود جای داده است.
دانشگاه هاروارد در بین تمام دانشگاه های جهان شامل بیشترین تعداد دانش آموختگانی است که برندهٔ جایزه نوبل ( ۱۶۱ نفر ) ، و مدال فیلدز ( ۱۸ نفر ) شده اند. همچنین در بین دانشگاه های آمریکا شامل بیشترین دانش آموختگانی است که عضو کنگره ایالات متحده آمریکا، عضو همکاران مک آرتور، محققان رودز ( ۳۷۵ نفر ) و محققان مارشال ( ۲۵۵ نفر ) بوده اند.
در سال ۱۶۳۸ آن ناحیه و دانشگاه تازه تأسیس را به نام کمبریج نام گذاری کردند. در همان سال جان هاروارد یکی از وزیران پیوریتن و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبه های دانشگاه کمبریج بود در هنگام مرگ، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پوند بود با چهارصد جلد کتاب به کالج بخشید و کالج مزبور در سال ۱۶۳۹ به افتخار این مرد، هاروارد نامیده شد. تاریخچهٔ هاروارد در حقیقت از سال ۱۶۴۰ آغاز می شود. نخستین جشن دانش آموختگان دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۴۲ برگزار شد.

دانشگاه هاروارددانشگاه هاروارددانشگاه هاروارددانشگاه هاروارددانشگاه هاروارددانشگاه هاروارد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشگاه_هاروارد
اول در رده بندی جهانی

بپرس