دانشگاه صنعتی امیرکبیر

دانشنامه آزاد فارسی

دانشکده مهندسی مکانیک
دانشگاه فنی و مهندسی واقع در تهران. این دانشگاه، در ۱۳۳۵ش تأسیس یافت. این مرکز، که «پلی تکنیک تهران» نام داشت، به منظور توسعۀ فعالیت های دو مؤسسۀ فنی آن زمان، «انستیتو مهندسی راه و ساختمان» و «هنرسرای عالی» شکل گرفت. از ۱۳۳۷، فعالیت آموزشی پلی تکنیک، رسماً با پنج رشتۀ مهندسی برق و الکترونیک، مکانیک، نساجی، شیمی، و راه و ساختمان آغاز شد. دانشکدۀ فنی، هستۀ اصلی پلی تکنیک تهران به شمار می آمد و شش انستیتو یا گروه آموزشی با عناوینِ مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی شیمی و پتروشیمی، مهندسی نساجی و پلیمر، مهندسی مکانیک، مهندسی معدن، و مهندسی صنایع را دربر می گرفت. در اواخر ۱۳۴۱، دکتر مجتهدی به ریاست این مرکز منصوب شد و خدمات بسیار ارزنده ای برای ارتقای سطح دانشگاه انجام داد. در ۱۳۵۵، دانشکده تربیت دبیر فنی و علوم، با همکاری آموزش و پرورش تأسیس یافت. سرپرستی مدرسۀ عالی راه و ساختمان نیز، از ۱۳۵۶ به پلی تکنیک تهران واگذار شد و به عنوان پنجمین بخش از پلی تکنیک محسوب شد. انستیتو تحصیلات تکمیلی و تحقیقات نیز به منظور اداره و سرپرستی مقطع کارشناسی ارشد و امور تحقیقاتی دانشگاه دایر شد که، در آن زمان، پنج دورۀ کارشناسی ارشد و یک مؤسسۀ تحقیقاتی با نام «مرکز تحقیقات صنایع غذایی» زیر نظر این انستیتو فعالیت می کردند. دانشکدۀ علوم پایه و رایانه نیز، به منظور ارائۀ دروس پایه برای دانشجویان دانشگاه های دیگر دایر شد؛ ولی دانشجویان این دوره ها، مدارک تحصیلی از دانشکده دریافت نمی کردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در ۱۳۵۸، پلی تکنیک تهران تبدیل به دانشگاه شد و «امیرکبیر» نام گرفت و به منظور توسعه و گسترش در زمینه های فنی و مهندسی، تحولاتی در آن صورت پذیرفت که اهمّ آن ها عبارت اند از مدرسۀ عالی ساختمان که از دانشگاه صنعتی امیرکبیر جدا شد و به مجموعۀ دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی پیوست؛ دانشکدۀ تربیت دبیر فنی و علوم نیز، به علت مطابقت آن با مراکز تربیت معلم، از دانشگاه امیرکبیر جدا شد و در مجموعۀ دانشگاهی تربیت معلم قرار گرفت. در بین سال های ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۴، دانشکده ها و دوره های تحصیلات تکمیلی به این دانشگاه افزوده شد که منجر به تأسیس شش دانشکده جدید شد. در حال حاضر، چهارده دانشکدۀ فعال در این دانشگاه عبارت اند از دانشکده های مهندسی هوا و فضا، پزشکی، شیمی، عمران و محیط زیست، رایانه و فناوری اطلاعات، برق، صنایع، مکانیک، معدن، فیزیک و علوم هسته ای، نساجی و پلیمر، نفت و نیز دانشکده های کشتی سازی، ریاضی و علوم رایانه. پانزده آزمایشگاه، ۲۳ کارگاه، هفت مرکز تحقیقات دانشگاهی، سالن آمفی تئاتر، سالن غذاخوری، زمین ورزش و جز آن ازجمله امکانات این دانشگاه محسوب می شوند. از فعالیت های بین المللی دانشگاه امیرکبیر نیز می توان از برنامۀ همکاری بین این دانشگاه و دانشگاه بیرمنگام نام برد. دو شعبۀ دانشگاه امیرکبیر نیز در شهرهای بندرعباس و ماهشهر مشغول فعالیت اند.

پیشنهاد کاربران

دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران ) ، یکی از دانشگاه های صنعتی و برتر شهر تهران می باشد. این دانشگاه فعالیت خود را در سال ۱۳۳۷، تحت عنوان پلی تکنیک تهران آغاز نمود و سپس به دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتقا یافت.
...
[مشاهده متن کامل]

پلی تکنیک تهران، نخستین دانشگاه صنعتی ایران و از باسابقه ترین مؤسسات آموزش عالی در ایران در زمینهٔ فنی و مهندسی است. این دانشگاه در آبان ۱۳۳۵ توسط حبیب نفیسی و به دستور محمدرضا پهلوی تأسیس شد.
اولین دوره دانشجویان این دانشگاه در سال ۱۳۳۶ از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال ۱۳۳۷، فعالیت آموزشی دانشگاه پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی نساجی، مهندسی شیمی و مهندسی راه و ساختمان آغاز شد.
از سال ۱۳۵۷، این مجموعهٔ آموزشی گسترش میابد و به دانشگاه صنعتی امیرکبیر ارتقا یافت و همچنین با گسترش و الحاق سه پردیس بندرعباس، گرمسار و ماهشهر به آن، هم اکنون حدود ۱۴۰۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف در این دانشگاه به تحصیل مشغولند.
عباس عبدی تاریخچه ای از جنبش دانشجویی این دانشگاه را طی سال های ۱۳۵۷ - ۱۳۳۸ در کتابی با عنوان جنبش دانشجویی پلی تکنیک تهران نگاشته است. این دانشگاه مفتخر به داشتن تعداد زیادی فارغ التحصیل است که جزو مفاخر علمی ایران و جهان چه داخل ایران و چه خارج آن محسوب می شوند. نسبت تعداد اعضای هیئت علمی به دانشجو ( کارشناسی و تحصیلات تکمیلی ) در این دانشگاه در سال ۲۰۱۰، تقریباً ۱ به ۲۱ بوده است. در حالی که این نسبت در دانشگاه های ایران به طور متوسط ۱ به ۳۳ است. دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به عنوان پیشتاز در توسعه پایدار در بین دانشگاه های ایران شناخته می شود و دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تیر سال ۱۳۹۰ تأسیس شد. هدف از تشکیل این دفتر نظام دهی و حمایت از فعالیت های کلیه استادان، کارکنان، دانشجویان و دانشکده های مختلف دانشگاه در جهت رسیدن به اهداف مدیریت سبز شامل کاهش مصرف انرژی، آب و مدیریت پسماند می باشد.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم اکنون دارای ۱۶ دانشکده، ۶ گروه آموزشی مستقل، ۳ واحد آموزشی در شهرهای بندرعباس، گرمسار و ماهشهر است. این دانشگاه همچنین دارای یک پردیس بین الملل و یک مرکز آموزش الکترونیکی نیز می باشد.

دانشگاه صنعتی امیرکبیردانشگاه صنعتی امیرکبیردانشگاه صنعتی امیرکبیردانشگاه صنعتی امیرکبیر
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشگاه_صنعتی_امیرکبیر
انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران ) کتاب های محاسبات عددی تألیف بهمن مهری و تحلیل سازه ها تألیف شاپور طاحونی واخوان لیل آبادی را چاپ و منتشر نموده است
کتاب اصول مهندسی ژئوتکنیک تألیف براجا ام داس ( مکانیک خاک /مهندسی پی ) ترجمه شاپور طاحونی استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیر کبیر ( پلی تکنیک تهران ) ترجمه و چاپ شده است
با تشکر از انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر ( پلی تکنیک تهران ) در زمینه نقشه برداری، مدیریت کارهای ساختمانی ، اقتصاد مهندسی

بپرس