دانشگاه تربیت مدرس

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] این صفحه مدخلی از فرهنگنامه نهادهای انقلاب اسلامی است
در پی پیام نوروزی حضرت امام در ۱۳۵۹ مبنی بر ایجاد تحول در دانشگاه ها و اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، ستاد انقلاب فرهنگی جهت تربیت مدرس برای دانشگاه ها، مدرسه ی تربیت مدرس تهران را در ۱۳۶۰ ش تأسیس کرد. این مدرسه از مهر ۱۳۶۱ ش شروع به کار کرد و در برخی از رشته های علوم انسانی، دانشجویانی پذیرش کرد.
از ۱۳۶۲ ش، پذیرش دانشجو در رشته های علوم تجربی را نیز آغاز کرد که پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می کردند. (www.modares.ac.ir) در ۱۳۶۵ و در پی ایجاد مشکلاتی در گزینش فارغ التحصیلان آن مدرسه، شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر کرد که مدارک آنها نیز مثل سایر فارغ التحصیلان دانشگاه ها توسط هیئت مرکزی گزینش استاد، بررسی شود.
در همان سال و در ۲۱/۵/۱۳۶۵ شورای انقلاب فرهنگی، عنوان و جایگاه مدرسه ی تربیت مدرس را به «دانشگاه تربیت مدرس» تغییر داد (هفده سال تلاش…، ۲۶۸) سپس اساسنامه ای برای آن تصویب کرد. در آن اساسنامه، اهداف تشکیل دانشگاه این گونه ذکر شده بود:
پس از تصویب اساسنامه، این دانشگاه به صورت مرکزی آموزشی زیر نظر وزارت فرهنگ و آموزش عالی به فعالیت پرداخت. این دانشگاه دارای ارکان زیر است:
هیئت امنای دانشگاه عبارتند از:
وظایف اعضای هیئت امنا عبارت است از:
شورای دانشگاه هم وظایف زیر را بر عهده دارد:

دانشنامه آزاد فارسی

از دانشگاه های دولتی ایران، در شهر تهران. این دانشگاه در ۱۳۶۰ش، با عنوان مدرسه تربیت مدرس و با هدف تربیت کادر هیئت علمی دانشگاه ها به عنوان تنها دانشگاه تحصیلات تکمیلی ایران تأسیس گردید و در ۱۳۶۱ اقدام به پذیرش دانشجو در برخی از رشته های علوم انسانی نمود. این مدرسه در ۱۳۶۵ به دانشگاه تربیت مدرس ارتقا یافت. این دانشگاه تنها در مقطع «کارشناسی ارشد» و «دکتری» دانشجو می پذیرد. بالغ بر ۵۳۴۰ دانشجوی ایرانی و ۵۹ دانشجو خارجی، در ۱۳۸۴ در این دانشگاه مشغول به تحصیل بوده اند که از این میان ۱۶۹۹ نفر دانشجوی دوره دکتری و ۳۷۰۰ نفر دانشجوی دوره کارشناسی ارشد بوده اند. تعداد فارغ التحصیلان این دانشگاه تا همان سال برابر با ۱۴۳۵۳ نفر در دوره های مختلف دکتری، کارشناسی ارشد، دانشوری و معادل کارشناسی ارشد بوده است. این دانشگاه دارای هفت دانشکده با رشته های مختلف است: دانشکده علوم انسانی، دانشکده علوم پایه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشکده هنر، دانشکده علوم پزشکی، دانشکده منابع طبیعی و دانشکده کشاورزی. در سالیان اخیر دانشگاه تربیت مدرس تا رتبه سوم دانشگاه های ایران، پس از صنعتی شریف و تهران ارتقای علمی یافته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس