دانشگاه بیرجند

پیشنهاد کاربران

دانشگاه بیرجند، قطب علمی و قدیمی ترین دانشگاه شرق کشور در بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی واقع است. مجوز تأسیس دانشگاه بیرجند در 13 خرداد 1354 صادر و در مهر 1356 با ورود اولین دانشجویان در سه رشته ریاضی، فیزیک و شیمی فعالیت خود را آغاز کرده است. دانشگاه بیرجند سه پردیس اصلی در شهر بیرجند دارد: 1 ) پردیس شوکت آباد در 5 کیلومتری جاده زاهدان که سازمان مرکزی و کلیه واحدهای ستادی دانشگاه و دانشکده های علوم، مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم تربیتی و روان شناسی، علوم ورزشی، آمار و ریاضی، هنر، برق و کامپیوتر در آن مستقر هستند؛ 2 ) پردیس امیرآباد واقع در کیلومتر 5 جاده کرمان که دانشکده های کشاورزی و محیط زیست در آن استقرار دارند و 3 ) پردیس شهدای دانشگاه واقع در مرکز شهر محل استقرار: موزه و مرکز اسناد و مفاخر، کالج و دوره های آزاد و کارخانه نوآوری دانشگاه می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

سایر دانشگاه های بیرجند و استان خراسان جنوبی با تلاش مدیران و اعضاء هیأت علمی دانشگاه بیرجند بعد از انقلاب اسلامی راه اندازی شده اند از جمله دانشگاه های علوم پزشکی، پیام نور، آزاد اسلامی و جامع علمی کاربردی بیرجند. دانشگاه بزرگمهر قائنات از دانشکده های اقماری دانشگاه بیرجند بوده که در سال 1392 مستقل شده است و هسته اولیه دانشگاه صنعتی بیرجند نیز توسط دانشگاه بیرجند ایجاد شده است. علاوه بر آن دانشکده ها و آموزشکده های معدن نهبندان، مهندسی فردوس، کشاورزی سربیشه و کشاورزی سرایان نیز از دانشکده های اقماری فعلی دانشگاه بیرجند هستند.
دانشگاه بیرجند در حال حاضر با ۱۱ دانشکده و پنج پردیس در شهرستان های استان به عنوان قطب علمی آموزشی شرق کشور عهده دار ۲۰۰۰۰ دانشجو می باشد. بنابر رتبه بندی دانشگاه های دنیا سال ۲۰۱۷ توسط نظام رتبه بندی تایمز، دانشگاه بیرجند در بین حدود ۱۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا و دارای رتبه ۱۵ ملی بود و براساس تازه ترین رتبه بندی برترین دانشگاه های جوان جهان در سال ۲۰۱۹ توانست موفق به کسب رتبه ۱۰در میان ۱۳ دانشگاه ایران شود.
این دانشگاه با تلاش اسدالله علم در ۱۳ خرداد ۱۳۵۴ با تصویب شورای گسترش آموزش عالی به عنوان مؤسسه آموزش عالی امیر شوکت الملک علم تأسیس و دکتر محمد حسن گنجی مسئولیت راه اندازی آن را برعهده گرفت. دانشگاه بیرجند در مهر ماه ۱۳۵۶، با پذیرش ۱۲۰ دانشجو در رشته های شیمی، فیزیک و ریاضی، در دانشکده علوم، رسماً فعالیت خود را آغاز نمود. به تدریج با تأسیس آموزشکده کشاورزی ( سال ۱۳۵۸ ) ، آموزشکده فنی ( سال ۱۳۶۷ ) و دانشکده ادبیات ( سال ۱۳۶۸ ) ، موقعیت علمی آن گسترش یافته و در سال ۱۳۶۸ به مجتمع آموزش عالی و در سال ۱۳۷۱ به دانشگاه بیرجند ارتقا یافت.

دانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجنددانشگاه بیرجند
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشگاه_بیرجند

بپرس