دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران

پیشنهاد کاربران

دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران یکی از دانشکده های دانشگاه تهران است که در زمینه آموزش و پژوهش در رشته های جغرافیای طبیعی، جغرافیای انسانی، جغرافیای سیاسی، سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی فعالیت می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

پیشینه آموزش و فعالیت های جغرافیای دانشگاهی به دارالفنون در دوره قاجار برمی گردد. در دورهٔ پهلوی علوم «تاریخ و جغرافیا» نخست به عنوان یک رشته دانشگاهی آموزش داده می شد اما با گسترش فعالیت های آموزشی و پژوهشی جغرافیا در دانشگاه تهران، رشته جغرافیا در سال تحصیلی ۱۳۳۹–۱۳۴۰ به صورت رشته آموزشی و پژوهشی مستقل درآمد. سرانجام در سال ۱۳۸۰، دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران به عنوان نخستین دانشکده جغرافیای کشور بنیان نهاده شد و در سال ۱۳۸۶ با خروج از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، دارای فضای آموزشی و پژوهشی شد. این دانشکده به عنوان قطب علمی از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شده است.
1_علی اکبر حسنی، دانشجوی کارشناسی جغرافیا، عملیات خیبر جزیره ی مجنون
2_محمود صارمی، دانشجوی ارشد جغرافیای انسانی، شهید خبرنگار
3_رحمت الله ابوالقاسمی یزدی
این رویداد در سه بخش ارائه ایده ها ( توسط دانشجویان ) ، ارائه نیازهای دستگاه ها و سازمان ها و همچنین معرفی فرصت های سرمایه گذاری و سرمایه گذاران در بخش های مختلف علوم جغرافیایی برگزار می شود.
لازم به ذکر است که ارائه ی طرح و پیگیری برگزاری رویداد ملی جغرافیا توسط بسیج دانشجویی دانشکده جغرافیا انجام شد.
پیش از بنیان دارالفنون، میرزا تقی خان امیرکبیر در گسترش دانش جغرافیا، که مانند سایر علوم در غرب دگرگون شده و گسترش یافته بود، اقداماتی انجام داد. وی از اهمیت و تأثیر جغرافیا در رشد آگاهی ایرانیان از مسائل جهانی آگاه بود. برای نمونه، در زمان اقامتش در تبریز در دوره ولایت عهدی ناصرالدین شاه، پس از پایان مأموریتش در ارزروم مترجم خود را به ترجمه کتابی جغرافیایی گماشت. همچنین در آغاز دوره صدراعظمی، امیر کبیر هزینه چاپ کتاب فلوغون رفائیل با عنوان «جهان نما» را که از زبان فرانسه ترجمه شده بود پرداخت در حالی که چنین اقدامی از سوی وی دربارهٔ علوم دیگر گزارش نشده است.
جغرافیای جدید در ایران با تأسیس دارالفنون در سال ۱۲۶۸ هجری قمری آغاز شد. در نخستین سالهای گشایش دارالفنون، جغرافیا توسط آموزگاران عمومی و غیرمتخصص تدریس می شد، اما با آغاز تدریس این علم توسط میرزا عبدالغفار خان اصفهانی ملقب به نجم الدوله، ستاره شناس دوره قاجار، اهمیت جغرافیا در دارالفنون افزایش یافت. اهمیت نقش نجم الدوله از این جهت بود که نخستین کتاب جغرافیایی را با عنوان «جغرافیا: طبیعی و سیاسی» در سال ۱۲۵۹ خورشیدی به زبان فارسی در تهران به چاپ رساند.

دانشکده جغرافیای دانشگاه تهراندانشکده جغرافیای دانشگاه تهراندانشکده جغرافیای دانشگاه تهراندانشکده جغرافیای دانشگاه تهراندانشکده جغرافیای دانشگاه تهراندانشکده جغرافیای دانشگاه تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/دانشکده_جغرافیای_دانشگاه_تهران

بپرس