داش اتان

لغت نامه دهخدا

( داش آتان ) داش آتان. ( اِخ ) دهی است از دهستان عباسی بخش بستان آباد شهرستان تبریز واقع در سی هزارگزی جنوب بستان آباد و 1 هزارگزی شوسه میانه به تبریز. جلگه سردسیر دارای 245 تن سکنه است. آب آن از چشمه ، محصول آن غلات و شغل اهالی آن زراعت و گله داری و راه آنجا مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

داش آتان. ( اِخ ) دهی است از دهستان سراجو بخش مرکزی شهرستان مراغه. واقع در 15/5هزارگزی جنوب خاوری مراغه و در مسیر ارابه رو مراغه به قره آغاج واقع است. کوهستانی معتدل دارای 900 تن سکنه میباشد. آب آن از رودخانه مردق و محصول آن غلات و چغندر و توتون و کشمش و بادام و کرچک. شغل اهالی آن کرباس و جاجیم بافی و راه آن مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).، داشاتان. ( اِخ ) قریه ای در 594هزارگزی طهران میان قال و مراغه و آنجا ایستگاه راه آهن باشد.

فرهنگ فارسی

( داش آتان ) دهی است از دهستان سراجو بخش مرکزی شهرستان مراغه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] داش آتان. داش آتان، یکی از روستاهای بستان آباد است و در ۱۸ فرسخی شهر تبریز قرار دارد. منطقه ای خوش آب و هوا است و مردان دانشمند و با همت از آن ناحیه برخاسته اند که از جمله آنها: سلطان قلی از رجال عهد نادر شاه افشار و فرزندش ملا آقا، شخصی دانشمند و اهل قلم را می توان نام برد. همچنین فرزند وی حاج نور الله از افراد خیر و دانش دوست است که در آن زمان، در آن روستا، مدرسه بنا نموده و به برکت آن مدرسه بیشتر اهالی آن جا صاحب علم و معرفت گشته اند. در میان آنان شیخ الاسلام شهید (پدر آیت الله شهیدی) و آیت الله شهیدی از شهرت بیشتری برخوردارند.
سایت اندیشه قم
...

دانشنامه عمومی

داش آتان. داش آتان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان عباس شرقی بخش تیکمه داش شهرستان بستان آباد واقع شده است. یکی از روستا های قدیمی در استان اذربایجان شرقی است که یکی از نام ها ان دانش اباد هم است. محمد حسین بهجت تبریزی ( شهریار ) در همسایه این روستا یعنی خشکناب متولد شده بود به علت کمبود امکانات روستایی خود در مدرسه داش آتان تحصیل کرده بود. این روستا ۱۰ نفر جمعیت دارد. [ ۱]
عکس داش آتان

داش آتان (مراغه). داش آتان یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی شمالی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شده است.
عکس داش آتان (مراغه)عکس داش آتان (مراغه)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

داش به معنای سنگ و آتان از مصدر آتدیرماخ به معنای تراشیدن است و در زمان قدیم از معدن نزدیک این روستا سنگ استخراج می شد و تراشیده می شد و به سنگ آسیاب تبدیل میشد
امروزه نیز بقایای معدن و سنگ های نیمه آمادهدر اطراف معدن قابل مشاهده است
داش به معنی سنگ و "آتان" به معنی انداختن . گفتنی است در روستای داش آتان از توابع بستان آباد محلی بود که سنگهای آسیاب تراشیده می شد و به روستاها و مکانهای دیگری حمل می شد. سنگی در گلوگاه آسیاب می اتداختند
...
[مشاهده متن کامل]
که نیاز به فن و فوت خاصی داشت به این عمل سنگ انداختن یا همان "داش آتان" می گفتند و نام این روستا که محل سنگ انداختن آسیاب بود به این دلیل می باشد.

داش آتان در زبان آذری یک واژه مرکب است . داش به معنی سنگ و آتان به معنی انداز که باهم سنگ انداز معنی می دهد در اینجا اسم خاص است.

بپرس