داستان پیامبران یا قصه های قران از ادم تا خاتم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] داستان پیامبران یا قصه های قرآن از آدم تا خاتم (کتاب). داستان پیامبران یا قصه های قرآن از آدم تا خاتم اثر آقای یوسف عزیزی است که به داستان هایی که از پیامبران در قرآن آمده اشاره کرده است. کتاب حاضر به زبان فارسی است و در یک جلد، اثری در عصر حاضر می باشد.
کتاب دارای ۲۹ بخش است که دو بخش اول کتاب مربوط به ویژگی های پیامبران و ادله عصمت آنان و پاسخ به شبهات در این موضوع می باشد، بخش های بعدی کتاب مربوط به داستان های پیامبران به ترتیب از حضرت آدم تا پیامبر خاتم علیهم السّلام می باشد.
گزارش محتوا
در زمینه سرگذشت پیامبران، «وهب بن منبه» کتابی مبسوط را به رشته تحریر درآورده، لکن چون اعتماد او در این کتاب بر احادیث جمهور اهل سنت بوده و غالبا شواهد ارائه شده از جانب او راهی به سوی غایت مورد نظر نمی گشاید، به آن اعتماد نشده، از طرفی « فاضل راوندی » از علمای امامیه نیز در این زمینه مجموعه ای را گردآوری و احادیثی چند از ائمه طاهرین علیه السّلام را در آن وارد کرده است؛ اما باید در نظر داشت که نوشتارهای او بر قیاس متقنی پایه گذاری نگشته و غالبا احادیث مرویه در کتاب وی احتیاج به تکمله و توضیح دارد. از سوی دیگر « علامه مجلسی » جلد پنجم از کتاب «بحار الانوار» را تحت عنوان «کتاب النبوة » به بررسی شرح احوال پیامبران اختصاص داده است و با این که در میان زندگی انبیاء به تمام جوانب قضایا توجه داشته است؛ ولی باید اذعان داشت که او نیز در بیان مطلب از حد اعتدال خارج گشته و به تفضیل و اطاله کلام پرداخته است. علامه بزرگوار در کتاب «نبوت» ابتدا آیات قرآنی و تفسیر آن ها را به طور مفصل به بحث کشیده، آنگاه تمام اقوال امامیه و اهل سنت را بر آن افزوده است.مولف بعد از مطالعات بسیار علاقه مند گشته تا کتاب خویش را به سبکی متمایز و شیوه ای نادر و ممتاز به زیور طبع بیاراید به این صورت که تکیه گاه اصلی تالیف را بر روایات امامیه متمرکز ساخته و در مواقع ضروری بر حسب حاجت به احادیث جمهور اهل سنت مراجعه نماید و در این مسیر کوشش را بر ایجاز و اختصار کلام معطوف ساخته تا ضمن برخورداری از حجم نسبتا کم بتواند حاوی بار علمی پر محتوایی باشد. مولف، در کتاب با آوردن آیات قرآنی و احادیث اهل بیت، آن را تزیین نموده و در بخش اول و دومی کتاب خود، بیشر به مسائلی چون خصوصیات مشترک پیامبران، تعداد آنان، تفاوت میان رسول و نبی و امام، زبان و قومیت آنان، میزان معرفت انبیاء نسبت به اسم اعظم، عمر آنان و تفاوت هایی که پیامبران با هم داشته اند و در بخش دوم بررسی شبهات در باب عصمت پیامبران پرداخته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس