دارالحرب

لغت نامه دهخدا

دارالحرب. [ رُل ْ ح َ ] ( ع اِ مرکب ) جایی که در آن جنگ باید کرد. || کشور کفار که مطیع اسلام نباشند. چون اینچنین ملک لایق غزا کردن است ، دارالحرب گفتند. ( آنندراج ).

فرهنگ فارسی

جایی که در آن جنگ باید کرد

فرهنگ عمید

۱. سرزمین دشمن که در آنجا جنگ کنند، شهر دشمن.
۲. [قدیمی] سرزمین های خارج از ممالک اسلامی را می گفتند که با مسلمانان در جنگ بودند.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] دار الحَرب، دارالکفر، دار الشرک و بلاد حرب همگی به یک معنی یعنی سرزمین کافران می باشند و مقابل آن عنوان دار الاسلام قرار دارد؛ از عنوان دار الحرب در بابهای صلات، خمس، جهاد، تجارت، عتق، لقطه و دیات سخن گفته اند.
دار الحرب به سرزمینی گفته می شود که کافران در آن سکونت دارند و احکام کفر در آن جا نافذ و جاری است. مقابل آن دار الاسلام قرار دارد.
امامت جماعت و دار الحرب
در فرض اختلاف دو یا چند نفر بر سر امامت جماعت، برای تقدیم یکی از آنان به مرجّحات رجوع می شود. از جمله مرجّحات، پیشگام بودن یکی از آنان در هجرت از دار الحرب به دار الاسلام است که در صورت برابر بودن آنان در آگاهی از احکام شرعی (فقه) به آن رجوع می شود.برخی گفته اند مرجّح فوق مربوط به قبل از فتح مکّه می باشد و پس از فتح مکّه، هجرت قطع شده است؛ از این رو، در زمان ما چنین مرجّحی وجود ندارد.
استفاده از آلات معابد در مسجد
استفاده از آلات و اثاث معابد ویران شده در دار الحرب، تنها در مساجد جایز است.
گنج یافته شده در دار الحرب
...

[ویکی شیعه] دارالحرب یا دارالکفر سرزمین هایى که خارج از قلمرو حاکمیت اسلامند و با کشورهاى اسلامى سر جنگ دارند. در این مناطق کفار زندگی می کنند و احکام کفر نیز در آن ها جارى است در مقابل آن دارالاسلام قرار دارد. شهید اول دارالحرب را مناطقی می داند که در آنها قوانین کفار عمل می شود و مسلمانی در آن مناطق زندگی نکند مگر اینکه با کفار پیمانی بسته باشد.
بنا بر نقل تاریخ در دوران پیامبر (ص)، مدینه را دارالاسلام و مکه را پیش از فتح و پس از هجرت صحابه پیامبر(ص) از آنجا، دارالحرب مى گفتند اما بعد از فتح مکه پیامبر (ص) آن را دارالاسلام نامید. دارالحرب دارای تقسیمات و احکامی خاصی در فقه است.
دارالحرب سرزمین هایى که خارج از قلمرو حاکمیت اسلامند و با کشورهاى اسلامى سر جنگ دارند. در این مناطق کفار زندگی می کنند و احکام کفر نیز در آن ها جارى است. در مقابل آن دارالاسلام قرار دارد. در فقه از دارالحرب در بحث های صلاة، خمس، جهاد، تجارت و غیره سخن گفته اند.شهید اول نقل می کند دارالحرب به منطقه ای گفته می شود که در آن ها قوانین کفار اجرا می شود و در آنجا مسلمانی ساکن نیست مگر آن که با کافران پیمان صلح بسته است.

دانشنامه آزاد فارسی

پیشنهاد کاربران

بپرس