خین

لغت نامه دهخدا

خین. ( اِ ) خون در لهجه مردم شوشتر. ( لغت محلی شوشتر نسخه خطی ). || مزید مؤخر امکنه. چون : پنج خین. ( یادداشت مؤلف ).

خین. [ خ ِی ْ ی ِ ] ( اِخ ) قصبه مرکزی دهستان خین بخش مرکزی شهرستان خرمشهر واقع در 9 هزارگزی شمال باختری خرمشهر و 2 هزارگزی جنوب راه اتومبیل رو خرمشهر بمرز عراق. این دهکده در جلگه قرار دارد با آب و هوای گرم که سکنه آن با قریه فیله در حدود2450 نفرند. آب آن از شطالعرب و محصول عمده آن خرما و شغل اهالی تربیت نخل و حصیربافی برای حمل نخل می باشد. راه در تابستان اتومبیل رو است و در مواقع بارندگی با قایق از شطالعرب بخرمشهر می روند در این آبادی دفتر گمرک است و ساکنان از طایفه سادات و آل عبدالمطلب اند قریه فیله که در نزدیکی این آبادی است جزء خین منظور می گردد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

خین. [ خ َی ْ ی ِ ] ( اِخ ) یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان خرمشهر است. این دهستان بین دهستان نهر یوسف و دهستان رویس واقع است با آب و هوای گرم و مرطوب. شغل اهالی تربیت نخل و حصیربافی برای حمل خرما. این دهستان از 7 قریه بزرگ و کوچک تشکیل شده که جمعیت آن در حدود 4600 نفر است. مرکز این دهستان خین است. و از قراء مهم آن سوره می باشد که در حدود 1000 تن جمعیت دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 6 ).

فرهنگ فارسی

یکی از دهستانهای بخش مرکزی شهرستان خرمشهر است این دهستان بین دهستان نهر یوسف و دهستان رویس واقع است با آب و هوای گرم و مرطوب .

واژه نامه بختیاریکا

خون

پیشنهاد کاربران

خین به گویش بختیاری یعنی خون
در زبان کردی خراسانی ( کرمانجی ) به معنی خون است
همان خون
وخین دریکی ازروستاهی یزد یعنی وخیز یابهتربگم پاشو یا بلندشو. . . . . . خیز
طایفه سادات جابری ( جاوری - جاری وند ) در کنار ایل بزرگ لر بختیاروند ( بهداروند ) در استان خوزستان و بختیاری و اصفهان زندگی می کنند و جزیی از ایل شریف لر بختیاروند هستند
روستای خین زادگاه من است. قبل از جنگ روستایی پر از نخلستان ونهرهای پرآب . اغلب ساکنان آن از سادات جابری وازطایفه نزاری بودند. بعد از جنگ اهالی آن در اقصی نقاط کشور مثل. مشهد. قم. تهران. کرج. اراک وسایر
...
[مشاهده متن کامل]
شهرهای خوزستان ساکن شدند. مالکان زمینهابعد36 سال در سال 97 به زمینها برگشته ومشغول زراعت شدند. 09163015288

در زبان لری بختیاری به معنی خون

اچمی ها به جای خون ، خین میگویند
مردم سمنان بجای کلمه خون ( خین ) میگویند

بپرس