خونکار

لغت نامه دهخدا

خونکار. [ خو / خُن ْ ] ( اِ مرکب ) مخفف خداوندکار. خاوندگار. خداوندگار. خواندگار. خونگار. ( یادداشت مؤلف ). خوندگار. خوندکار. خندگار. || لقب سلاطین عثمانی بزمان صفویه. ( یادداشت مؤلف ). و رجوع به خداوندگار و خوندگار شود.

خونکار. ( ص مرکب ) قاتل. خونی. ( ناظم الاطباء ).

گویش مازنی

/Khoon kaar/ قاتل

دانشنامه عمومی

خونکار روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ در استان چهارمحال و بختیاری ایران است.
اولین خانه ای که در روستا بنا شد توسط شخصی به نام حاج خونکار بوده است به همین دلیل این روستا را به نام وی ( قلعه خونکار ) نام نهاده اند.
جمعیت روستا در سال ۱۳۹۵ برابر با ۲۶۱ نفر ( ۷۰خانوار ) بوده واز نظر جمعیت بیست و پنجمین روستای شهرستان کوهرنگ بوده است. در سال ۱۳۹۹ ، این جمعیت به ۲۶۹ نفر رسیده و بعد از شهرک میهه دومین روستای پرجمعیت منطقه میهه به شمار می رود. از این تعداد ۱۳۲ مرد و ۱۳۷ زن هستند. همچنین تعداد خانوار روستا ۷۵ خانوار است و میانگین سنی جمعیت حدود ۴۰ سال است . همچنین ۷۶ کودک زیر ده سال دارد.
تنها بنای مذهبی روستا، امامزاده شعیب نبی است که در شرق روستا قرار دارد.
روستای خونکار آباد از اولین روستاهایی است که در آن مکتب تشکیل شد و سپس سپاه دانش در این روستا به تدریس دانش آموزان پرداخت و ساخت مدرسه در این روستا در اولین سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی انجام شد . در سال ۱۳۹۸ مدرسه جدیدی در روستا به همت فرد خیری به نام خانم مافی در روستا احداث شده است.
روستا یک حسینیه و هیات عزاداری ثبت شده با نام هیات عزاداری اباعبداله حسین دارد و در ایام عزاداری این هیات مقدمات عزاداری را با حضور مردم روستا فراهم می کند.
این روستا از سال ۱۳۷۸ یعنی از اولین دوره شوراهای اسلامی روستا دارای شورای اسلامی روستا بوده و تعداد اعضای این شورا سه نفر است. این روستا دهیاری دارد.
روستا خانه بهداشت دارد. در این خانه بهداشت خدمات بهداشتی به مردم روستا عرضه می شود. روستا فاقد سیستم دفع فاضلاب است و فاضلاب در چاه های جذبی ذخیره می گردد و زباله های خشک سوزانده و زباله های تر در زمین های کشاورزی رها می شود.
در سال ۹۰ و ۹۱ طرح هادی روستا طراحی و تصویب و تقریبا نیمی از آن اجرا شد. در سال ۱۳۹۸ بخش عمده ای از کوچه های روستا توسط شورای اسلامی و دهیاری جدول کشی و آسفالت شد.
زراعت فعالیت غالب مردم روستا است ولی به دلیل عدم دسترسی به آب سطحی کشت زمین های روستا به شیوه دیمی انجام می شود. در کنار زراعت، باغداری، دامداری و قالی بافی نیز رواج دارد. جمعیت فعال روستا در شهرهای اصفهان، بندرعباس و شیراز مشغول به کار عمدتا ساختمانی هستند. امروزه با پرورش درختان گردو و بادام در روستا، درآمد نسبتا خوبی از فروش این محصولات عاید مردم روستا می شود.
عکس خونکار
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس