خورش قیمه یا خورش لپه از غذاهای آشپزی ایرانی است. این خورش در میان ایرانی ها و عراقی ها غذایی پرطرفدار است و برای پخت آن از رب گوجه فرنگی و پیاز سرخ شده، لپه، گوشت قرمز، سیب زمینی به همراه لیموی خشک ( لیمو عمانی ) به عنوان طعم دهنده استفاده می شود. ادویه ای که معمولاً در اواخر زمان طبخ به آن اضافه می شود دارچین است، برای دادن عطر ویژه به آن مقداری هل و گلاب می توان اضافه کرد. این خورش به همراه پلو سرو می شود.
... [مشاهده متن کامل]
همچنین در برخی مناسبت های مذهبی در کشور ایران مثل محرم نیز به عنوان نذری تهیه و توزیع می شود. این غذا در انواع مختلفی از جمله قیمه نثار، قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه علاچی و. . . طبخ می شود.
قدمت این خوراک به درستی مشخص نیست. بنابر فرهنگ دهخدا واژه قیمه از ترکی به معنای گوشت تکه شده ریشه گرفته است. شاردن که در دوره صفوی به ایران سفر کرده است از این خورش نام می برد. همچنین نادر میرزا قاجار آن را شاهنشاه خورش و مربوط به دوره ساسانی می داند.






... [مشاهده متن کامل]
همچنین در برخی مناسبت های مذهبی در کشور ایران مثل محرم نیز به عنوان نذری تهیه و توزیع می شود. این غذا در انواع مختلفی از جمله قیمه نثار، قیمه بادمجان، قیمه مرغ، قیمه علاچی و. . . طبخ می شود.
قدمت این خوراک به درستی مشخص نیست. بنابر فرهنگ دهخدا واژه قیمه از ترکی به معنای گوشت تکه شده ریشه گرفته است. شاردن که در دوره صفوی به ایران سفر کرده است از این خورش نام می برد. همچنین نادر میرزا قاجار آن را شاهنشاه خورش و مربوط به دوره ساسانی می داند.






من این ویدئو که قرار منبع. دارد منبعش کتاب خوراک های ایرانی نوشته نادر میرزا قاجار خودش هم تُرک است کسانی که بدون منبع حرف می زنند فقط خودش رو بی ارزش می کنند کسی در توضیح می دهد خودش ترک آذربایجانی هست.


بنده پایین یک ویدئو قرار می دهم دوستان ببینید
خورش لپه
خورش گوشت ریزه
خورش گوشت ریزه
خورش لپه
در سایت های معتبر حوزه دستور پخت غذا مانند allrecipes. com معمولا علاوه بر نام محلی ( Khoresh - e Gheymeh ) و یا ترجمه تحت الفظی از معادل سازی های معنایی معتبر که نمونه آن در ابتدای نوشتار آورده شده برای آشنایی بهتر مردم جهان با اون غذا استفاده میشه
گوشت قیمه و چرخکرده لپه ای ب گوجه فرنگی و البته روغن و رب و سیب زمینی همراه با پلو خورده میشه. در اصل گوشت چرخکرده ی له شده با روغن و رب خاستگاه ایران .
با سنگک مزه اش عالی میشه
با سنگک مزه اش عالی میشه
نوعی خورش ایرانی که همراه چلو یا پلو خورده شده و ترکیبی است از گوشت قیمه شده، لپه، گوجه فرنگی یا رب آن، پیاز داغ، سیب زمینی و لیمو عمانی٠