خورش بامیه یکی از انواع خورش ها در آشپزی عربی و آشپزی ایرانی خصوصاً آشپزی کردی است. این غذا در استان های کرمانشاه، ایلام، کردستان، خوزستان، لرستان و فارس تهیه می شود. خورش بامیه یکی از پرطرفدارترین غذاها در آشپزی عربی است و در کشورهای عراق، سوریه، لبنان و یمن نیز پخته می شود.
... [مشاهده متن کامل]
• ۷۵۰ گرم ماهیچه با قلم، خرد کرده
• ۱ عدد پیاز ساطوری
• نیم کیلو بامیه
• ۴–۵ پر سیر کوبیده
• ۲–۳ قاشق رب گوجه فرنگی
• ۲–۳ قاشق آب غوره
• ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ساییده
• ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
• به میزان لازم نمک و روغن
ساقه بامیه را می زنند و با کمی روغن ۱۰ دقیقه تفت می دهند. سپس با قاشق سوراخ دار از روغن جدا می کنند. پیاز را با روغن باقی مانده تفت می دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه و سیر را اضافه می کنند و ۵–۶ دقیقه تفت می دهند و بعد رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز را اضافه می کنند. سپس ۳ پیمانه آب می ریزند تا بجوشد و در دیگ را می گذارند و شعله را کم می کنند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت بامیه را روی گوشت می ریزند و نمک و آب غوره اضافه می کنند و زیر و رو می کنند. این خورش باید کم آب باشد. در فارس و خوزستان چاشنی خورش را به جای رب گوجه فرنگی شیرهٔ تمرهندی یا رب انار می دهند.
کلمه «بامیه» در زبان فارسی به معنای یک نوع سبزیجات است که از خانوادهٔ کدوییان ( Cucurbitaceae ) بوده و با نام علمی Okra شناخته می شود. این نام به طور معمول برای گونه هایی از جنس Abelmoschus و Hibiscus نیز به کار می رود.
اما از نظر ریشه شناسی، کلمه «بامیه» به زبان عربی منتسب می شود. در زبان عربی، کلمه «بامیة» به معنای میوه ای است که به صورت پنجه دار و تا حدی برجسته است. این کلمه در آذری و ترکی نیز با نام «بامیه» استفاده می شود.
![خورش بامیه](//img.abadis.ir/comments/words/خورش بامیه/009961.webp)
... [مشاهده متن کامل]
• ۷۵۰ گرم ماهیچه با قلم، خرد کرده
• ۱ عدد پیاز ساطوری
• نیم کیلو بامیه
• ۴–۵ پر سیر کوبیده
• ۲–۳ قاشق رب گوجه فرنگی
• ۲–۳ قاشق آب غوره
• ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ساییده
• ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
• به میزان لازم نمک و روغن
ساقه بامیه را می زنند و با کمی روغن ۱۰ دقیقه تفت می دهند. سپس با قاشق سوراخ دار از روغن جدا می کنند. پیاز را با روغن باقی مانده تفت می دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه و سیر را اضافه می کنند و ۵–۶ دقیقه تفت می دهند و بعد رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز را اضافه می کنند. سپس ۳ پیمانه آب می ریزند تا بجوشد و در دیگ را می گذارند و شعله را کم می کنند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت بامیه را روی گوشت می ریزند و نمک و آب غوره اضافه می کنند و زیر و رو می کنند. این خورش باید کم آب باشد. در فارس و خوزستان چاشنی خورش را به جای رب گوجه فرنگی شیرهٔ تمرهندی یا رب انار می دهند.
کلمه «بامیه» در زبان فارسی به معنای یک نوع سبزیجات است که از خانوادهٔ کدوییان ( Cucurbitaceae ) بوده و با نام علمی Okra شناخته می شود. این نام به طور معمول برای گونه هایی از جنس Abelmoschus و Hibiscus نیز به کار می رود.
اما از نظر ریشه شناسی، کلمه «بامیه» به زبان عربی منتسب می شود. در زبان عربی، کلمه «بامیة» به معنای میوه ای است که به صورت پنجه دار و تا حدی برجسته است. این کلمه در آذری و ترکی نیز با نام «بامیه» استفاده می شود.
![خورش بامیه](http://img.abadis.ir/comments/words/خورش بامیه/009961.webp)