خوردنی های حلال

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خوردنی های حلال (قرآن). در این مقاله به بحث خوردنی های حلال از دیدگاه قرآن کریم پرداخته می گردد.
استفاده از خوردنیهای موجود در سرزمین بیت المقدس، برای بنی اسرائیل مباح بود.«واذ قلنا ادخلوا هـذه القریة فکلوا منها حیث شئتم رغدا...؛ و (به خاطر بیاورید) زمانی را که گفتیم: «در این شهر (بیت المقدس) وارد شوید! و از نعمتهای فراوان آن، هر چه می خواهید بخورید! و از در (معبد بیت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز! » تا خطاهای شما را ببخشیم؛ و به نیکوکاران پاداش بیشتری خواهیم داد».«واذ قیل لهم اسکنوا هـذه القریة وکلوا منها حیث شئتم...؛ و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که به آنها گفته شد: در این شهر (بیت المقدس) ساکن شوید، و از هر جا (و به هر کیفیت) بخواهید، از آن بخورید (و بهره گیرید)! و بگویید: خداوندا! گناهان ما را بریز! و از در (بیت المقدس) با تواضع وارد شوید! که اگر چنین کنید، گناهان شما را می بخشم؛ و نیکوکاران را پاداش بیشتر خواهیم داد».
حلیت شرط اباحه
مباح بودن خوردن از هر نعمت زمینی، به شرط حلیت و طیب بودن آن است.«یـایها الناس کلوامما فی الارض حلـلا طیبـا...؛ ای مردم! از آنچه در زمین است، حلال و پاکیزه بخورید! و از گامهای شیطان، پیروی نکنید! چه اینکه او، دشمن آشکار شماست».«وکلوا مما رزقکم الله حلـلا طیبـا...؛ و از نعمتهای حلال و پاکیزه ای که خداوند به شما روزی داده است، بخورید! و از (مخالفت) خداوندی که به او ایمان دارید، بپرهیزید».«فکلوا مما رزقکم الله حلـلا طیبـا...؛ پس، از آنچه خدا روزیتان کرده است، حلال و پاکیزه بخورید؛ و شکر نعمت خدا را بجا آورید اگر او را می پرستید».
خوراکی های بهشت آدم
استفاده از تمام خوراکیهای بهشت آدم (علیه السّلام) جز از درخت خاص، امری مباح برای آن حضرت بود.«وقلنا یـــادم اسکن انت وزوجک الجنة وکلا منها رغدا حیث شئتما ولا تقربا هـذه الشجرة فتکونا من الظــلمین؛ و گفتیم: ای آدم! تو با همسرت در بهشت سکونت کن؛ و از (نعمتهای) آن، از هر جا می خواهید، گوارا بخورید؛ (اما) نزدیک این درخت نشوید؛ که از ستمگران خواهید شد».«ویــادم اسکن انت وزوجک الجنة فکلا من حیث شئتما ولا تقربا هـذه الشجرة فتکونا من الظــلمین؛ و ای آدم! تو و همسرت در بهشت ساکن شوید! و از هر جا که خواستید، بخورید! اما به این درخت نزدیک نشوید، که از ستمکاران خواهید بود».
بهره وری از نعمت های الهی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس