خوراک فوق فراوری

دانشنامه عمومی

خوراک فوق فرآوری. خوراک های فوق فرآوری شده ( Ultra - processed food ) محصولات خوراکی و نوشیدنی هستند که معمولاً توسط شرکت های فراملیتی و شرکت های بسیار بزرگ بر روی فرآوری انواع خاصی از مواد غذایی متمرکز شده اند. [ ۱] این خوراک ها به گونه ای طراحی شده اند که «مناسب، خوردن در حال حرکت، بسیار خوش طعم و جذاب برای مصرف کنندگان، و از همه مهم تر، سودآوری فراوان برای شرکت های بزرگ تولید مواد خوراکی به دلیل هزینه کم تولید مواد اولیه باشند». [ ۱] خوراک فوق فرآوری را نباید با غذای آماده ( processed food ) اشتباه گرفت.
مفهومی واژه خوراک فوق فرآوری شده در ابتدا توسط کارلوس مونتیرو، محقق تغذیه برزیلی، به همراه تیمش در مرکز تحقیقات اپیدمیولوژیک در تغذیه و سلامت ( NUPENS ) در دانشگاه سائوپائولو، برزیل ابداع شد. [ ۲] آنها استدلال می کنند که «مسئله نه خوراک است، نه مواد مغذی، بلکه فرآوری» و «از نظر سلامت انسان، در حال حاضر، برجسته ترین تقسیم بندی غذاها و نوشیدنی ها از نظر نوع، درجه و هدف از پردازش. "[ ۳]
در گزارش های آژانس های سازمان ملل متحد، در سال ۲۰۱۹ مشخصات و تعاریف خوراک های فوق فرآوری شده منتشر شده، در نشریات، [ ۴] در پایگاه داده های اوپن فود فکتس[ ۵] و در رسانه ها موجود است. [ ۶]
نوشابه های گازدار
• میان وعده های بسته بندی شده شیرین، چرب یا نمکی
• آب نبات ( شیرینی )
• نان و نان بسته بندی شده تولید انبوه
کوکی ها ( بیسکویت )
شیرینی
کیک و مخلوط کیک
مارگارین و سایر اسپردها
غلات صبحانه شیرین
• ماست میوه ای شیرین و نوشیدنی های انرژی زا
• سوپ ها، رشته ها و دسرهای فوری پودری و بسته بندی شده
• غذاهای گوشت، پنیر، پاستا و پیتزا از قبل آماده شده
• ناگت و چوب مرغ و ماهی
• سوسیس، همبرگر، هات داگ و سایر محصولات گوشتی بازسازی شده. [ ۴] [ ۵]
سیستم طبقه بندی مواد غذایی نووا ( NOVA ) ( نام است نه مخفف ) بر اساس ماهیت، وسعت و هدف پردازش مواد خوراکی صنعتی است. گروه ها عبارتند از:
• خوراک های فرآوری نشده یا با حداقل فرآوری
• مواد اولیه آشپزی فرآوری شده
• خوراک های فراوری شده
• محصولات خوراکی و نوشیدنی فوق فرآوری شده[ ۷] [ ۸]
پردازش معمولاً ضروری است و تقریباً تمام مواد غذایی به نوعی فرآوری می شوند. [ ۷] اصطلاح فوق پردازش به پردازش مواد صنعتی مشتق شده از غذاها اشاره دارد، به عنوان مثال با اکسترود کردن، قالب گیری، شکل دهی مجدد، هیدروژناسیون و هیدرولیز. غذاهای فوق فرآوری شده به طور کلی شامل افزودنی هایی مانند نگهدارنده ها، شیرین کننده ها، تقویت کننده های حسی، رنگ ها، طعم ها و مواد کمکی پردازشی نیز می شوند، اما مواد غذایی کامل کم یا اصلاً وجود ندارد. آنها ممکن است با ریز مغذی ها غنی شوند. هدف این است که محصولات غذایی آماده برای خوردن یا گرم کردن بادوام، راحت و خوش طعمی مناسب برای مصرف به عنوان میان وعده یا جایگزینی ظروف و وعده های غذایی تازه تهیه شده با پایه غذایی ایجاد شود. [ ۷] [ ۸] [ ۳]
عکس خوراک فوق فرآوریعکس خوراک فوق فرآوریعکس خوراک فوق فرآوری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران