خودها

دانشنامه عمومی

خودها چهارمین آلبوم استودیویی بهرام، رپر ایرانی است که در ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ از سوی تشکل پیله منتشر شد. [ ۱] [ ۲] این آلبوم پس از آلبوم چندآهنگه گذار، پنجمین آلبوم رسمی این هنرمند است. خودها به مدت یک هفته از ۱۷ تا ۲۴ فروردین به پیش فروش گذاشته شد. ترک لیست آثار موجود در آلبوم، سه روز پیش از انتشار، به وسیله صفحه رسمی بهرام نورایی و تشکل پیله در اینستاگرام رونمایی شد.
همهٔ ترانه ها توسط بهرام نوشته شده است.
بهرام در این آلبوم اشاره های زیادی داشته، به عنوان مثال: در جلد و تیزر آلبوم به "خوک " اشاره شده است. و می توان این را، استعاره از ، خوک در سیاست نماد ثروت است، این بدین گونه هست که این البوم را می توان اعتراضی دانست. هم چنین، می توان "خوک" را اشاره ای به کاراکترهای حیوانی داستان "قلعه حیوانات" از جورج اورول دانست.
کلیدواژه "سایه" چندین بار در متن روایات آلبوم، استفاده شده است. و با توجه به اشاره مستقیم، به حضور "سایه" در "اتاق های تاریک ذهن"، می توان "سایه" را استعاره از بخش هایِ تاریکِ وجود قلمداد کرد.
همچنین کلیدواژه "آینه" ( استفاده شده در آهنگ های این آلبوم ) می تواند استعاره از بازتاب کننده ی حقیقت باشد. هم چنین، با دقت به اشاره مجدد بهرام به "آینه" در ترانه "بشنو" ( پیش از انتشار این آلبوم ) ، می توان "آینه" و "شکستن آینه" را، تضمینی دانست که بهرام، از اشعار نظامی گنجوی کرده است.
بخشی از متن ترانه های بهرام:
• تو آینه ی شکسته ات ببین، تو فک ات نمونده یه دندون سالم . . . [ ۳]
• شکسته آینه ها رو گردنبند، همه سایه ها گم ان، محو ان . . . [ ۴]
• . . . ولی سایه ها، یاغی ذهنان . . . ، توی دست شون آینه ها سلاح ان، . . . [ ۵]
دو بیت از اشعار نظامی گنجوی
از آنجا که در متن آهنگ ها، چندین دفعه به این موضوع اشاره می شود که "آینه"، گردنبدی است در گردن "سایه"ها، می ‎توان برداشت کرد که بهرام، تلاش در بهره گیری مستقیم از "نظریه سایه ها" کارل گوستاو یونگ، برای اشاره به "خود شناسی | خویشتن آگاهی" داشته است.
در برداشتی دیگر، می توان گفت که بهرام، تلاش کرده تا از طریق این آلبوم مفهومی، اصول "خودآگاه" و "ناخودآگاه" را، با بهره گیری مستقیم از "نظریه سایه ها" بررسی کند. منظر او، نگرش به مسائل و مشکلات اجتماعی، در بعد فردی است و می توان گفت که از منظر او، کمبود خود آگاهی در جامعه، افراد آن جامعه را نسبت به همدیگر بیگانه ( غریبه ) می سازد.
عکس خودها
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران