خواص پیاز

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] پیاز (در عربی، بَصَل)، گیاهی از تیره سوسنیان به نام علمی آلیوم کپا، و سوخ خوراکی معروف آن است.
واژه پیاز توسعاً به سوخ هر رستنی دیگری نیز گفته می شود، مثلاً، پیاز نرگس و پیاز سنبل.
موضوع این مقاله فقط پیاز خوراکی است.

تاریخچه
پیاز از قدیم ترین گیاهان مصرفی آدمی است.
خاستگاه آن محتملاً جنوب غربی آسیا بوده و از آن جا به دیگر نقاط جهان راه یافته است.

← نخستین اشارات
خواصی که گیاه ـ داروشناسان دوره اسلامی برای پیاز ذکر کرده اند، عمدتاً برگرفته از دیوسکوریدس، حکیم یونانی سده نخست میلادی، است. او پیاز را اشتهاآور، فرونشاننده تشنگی، روان کننده شکم و سودمند برای بواسیر دانسته است.

← درمان برص
...

پیشنهاد کاربران

بپرس