خلیل اباد

/xalilAbAd/

لغت نامه دهخدا

( خلیل آباد ) خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بالاخواف بخش خواف شهرستان تربت حیدریه. دارای 150 تن سکنه. آب آن از قنات. محصول آن غلات و پنبه. شغل اهالی زراعت و گله داری و قالیچه بافی. راه اتومبیل رو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان هیر بخش مرکزی شهرستان اردبیل. دارای 107 تن سکنه. آب آن از قنات است. محصول آنجا غلات و شغل اهالی زراعت و گله داری و از صنایع دستی فرش بافی.راه آن شوسه است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 4 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان حومه غربی شهرستان رفسنجان. دارای 750 تن سکنه ، آب آن از قنات و محصول آن غلات و پسته و پنبه و لبنیات. شغل اهالی زراعت و گله داری و راه فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان محمدآباد بخش مرکزی شهرستان سیرجان. دارای صدتن سکنه. آب آن از قنات و محصول آن غلات و حبوبات. شغل اهالی زراعت و راه مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان زیدآبادبخش مرکزی شهرستان سیرجان. دارای 150 تن سکنه ، آب آن از قنات. و محصول آن غلات و حبوبات. شغل اهالی زراعت و راه فرعی است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 8 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان کنگاور بخش کنگاور شهرستان کرمانشاهان. دارای 210 تن سکنه. آب آن از رودخانه کبوترلانه و چاه و محصول آن غلات آبی و دیمی و چغندرقند و پنبه است. شغل اهالی زراعت و راه فرعی به شوسه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از بخش زرین آباد شهرستان ایلام ، دارای 135 تن سکنه. آب آن از رودخانه میمه و محصول آن غلات و روغن. شغل اهالی زراعت و گله داری. راه مالرو است و اهالی چادرنشین هستند که زمستان ها بعراق می روند. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

خلیل آباد. [ خ َ ]( اِخ ) دهی است از دهستان آزادوار بخش جغتای شهرستان سبزوار، دارای 217 تن سکنه. محصول آن غلات و زیره و پنبه است. شغل اهالی زراعت و مالداری ، راه مالرو و آب آن از قنات است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).

خلیل آباد. [ خ َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان مرکزی بخش فریمان شهرستان مشهد. دارای 357 تن سکنه. آب آن از قنات و محصول آن غلات و بنشن و چغندر است. شغل اهالی زراعت و راه مالرو است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 9 ).بیشتر بخوانید ...

فرهنگ فارسی

( خلیل آباد ) ۱ - یکی از بخشهای شهرستان کاشمر ( استان نهم ) جلگه گرمسیر و سکنه آن بیش از ۳۱٠٠ تن است . محصول غلات باغهای انگور پنبه شغل مردم کشاورزی قالیچه و قالی بافی میباشد. ۲ - مرکز بخش قصبه خلیل آباد است که در ۱۵ کیلومتری مغرب کاشمر قراردارد.
دهی است از دهستان بربرود بخش الیگودرز شهرستان بروجرد دارای ۴٠٠ تن سکنه . آب آن از قنات و محصول آن غلات و لبنیات . شغل اهالی زراعت و گله داری و از صنایع دستی زنان قالی و جاجیم بافی و راه اتومبیل رو است .

دانشنامه عمومی

خلیل آباد (تفت شرق). خلیل آباد روستایی در دهستان پیشکوه بخش مرکزی شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۳۰۲ نفر ( ۸۵خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس خلیل آباد (تفت شرق)

خلیل آباد (تفت غرب). خلیل آباد روستایی در دهستان پیشکوه بخش مرکزی شهرستان تفت استان یزد ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ این روستا بدون جمعیت بوده است. [ ۱]
عکس خلیل آباد (تفت غرب)

خلیل آباد (سراوان). خلیل آباد، روستایی در دهستان گشت بخش مرکزی شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۳۰۹ نفر ( ۹۸ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس خلیل آباد (سراوان)

خلیل آباد (سیرجان). خلیل آباد روستایی در دهستان محمودآبادسید بخش زیدآباد شهرستان سیرجان استان کرمان ایران است.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۵۷۵ نفر ( ۱۷۱خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس خلیل آباد (سیرجان)

خلیل آباد (هند). خلیل آباد ( به انگلیسی: Khalilabad ) یک شهر در هند است که در بخش سان کبیر ناگار واقع شده است. [ ۱]
خلیل آباد ۱٬۶۵۹٫۱۵ کیلومترمربع مساحت و ۴۷٬۸۴۷ نفر جمعیت دارد و ۶۹ متر بالاتر از سطح دریا واقع شده است.
عکس خلیل آباد (هند)عکس خلیل آباد (هند)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

خَلیل آباد ( تلفظ راهنما·اطلاعات ) با نام تاریخی خارزَنج ( تلفظ راهنما·اطلاعات ) مرکز بخش مرکزی شهرستان خلیل آباد در جنوب غربی استان خراسان رضوی ایران است. این شهر در سده های گذشته محدوده کوچکی را به خود اختصاص می داد که در دوران پادشاهی شاه عباس یکم بر اثر زمین لرزه به کلی ویران شد و بعدها توسط شخصی به نام خلیل خان فرزند جلیل بیک از خاندان عرب میش مست که بر ترشیز حکومت می کردند؛ قلعه ای بنیان گشت و بعدها خلیل آباد نام گرفت. وجود آثارهایی از قلعه ها و آتشکده ای باستانی در دامنه کوه های شمال شرقی این شهرستان را از تمدن چندهزار ساله حکایت می دارد. این شهر به دیار تاکستان های سرسبز معروف است که یکی از قطب های اصلی تولید انگور می باشد و بنیادین ترین ره آورد خلیل آباد خشکبار به خصوص «کشمش سبز قلمی» است. بیش از ۹۵ درصد سطح زیرکشت باغات انگور خلیل آباد مربوط به «پیکامی» و «عسکری» می باشد. این شهر در دامنه های جنوبی رشته کوه کوهسرخ قرار دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

حدوداً ۲۵۰ سال قبل خلیل خان فرزند جلیل بیگ از خاندان عرب میش مست قلعه ای به نام خودش بنا نهاد که بعدها خلیل آباد نام گرفت اما نام تاریخی این شهر؛ خارزنج است که در کتب تاریخی و معتبر از آن بسیار نام برده شده است. شهر خارزنج در ناحیه شمالی شهر خلیل آباد فعلی واقع شده بود که در اثر زمین لرزه تخریب و ساکنانش در دشت های جنوبی پراکنده و اقدام به ساخت آبادی های متعدد نمودند، سرانجام به دلیل وجود ناامنی های حاصل از حمله افغان ها و ترکمن ها اقدام به ساخت قلعه معروف خلیل آباد نمودند و خلیل آباد مرکزیت یافت و بدین ترتیب مردم با این منطقه وابستگی گرفته و هرروز بر جمعیت آن افزوده که در نهایت در سال ۱۳۴۳ به شهر و در سال ۱۳۸۲ به مرکز شهرستان تبدیل شد. براساس کتب تاریخی، پیشینه شهرستان به دوران زرتشت بر می گردد، به طوری که آثار و ابنیه زرتشتیان در اطراف شهرستان به چشم می خورد. اما رونق علمی و فرهنگی آن به سده های سوم و چهارم قمری که به نام خارزنج معروف بوده بازمی گردد.
از معروف ترین علما و بزرگان خارزنج می توان به احمد بن محمد خارزنجی صاحب کتاب تکلمه در لغت و یوسف بن حسن خارزنجی از فضلای زمان خود اشاره کرد. از دیگر شخصیت های تاریخی این شهرستان عمیدالملک کندری وزیر دربار طغرل بیک است.

خلیل ابادخلیل ابادخلیل ابادخلیل ابادخلیل ابادخلیل اباد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خلیل‌آباد_(ایران)
خلیل آباد ( جغتای )
زبان
دریافت پی دی اف
پی گیری
ویرایش
خلیل آباد، روستایی است از توابع بخش هلالی و در شهرستان جغتای استان خراسان رضوی ایران.
خلیل آباد
اطلاعات کلی
کشور
...
[مشاهده متن کامل]

ایران
استان
خراسان رضوی
شهرستان
جغتای
بخش
بخش هلالی
دهستان
پایین جوین
مردم
جمعیت
1962نفر
آثار تاریخی و مشاهیر ویرایش
مقبره سید حسن غزنوی شاعر پارسی سرای قرن ششم هجری در مجاورت این روستا و در فاصلهٔ کمتر از یک کیلومتر از آن قرار دارد. دیوان اشعار سید حسن غزنوی مشتمل بر قصاید، ترجیعات، رباعیات و غزل می باشد که مشتمل بر پنج هزار بیت است سید حسن در فاصله سالهای ۵۴۰ - ۵۵۶ هجری - در این منطقه درگذشت و آرامگاهش بین روستاهای خلیل آباد و آزادوار و در مجاورت قبرستان روستای خلیل آباد واقع شده است. [۱] شیخ عبدالکریم ملقب به آخوند بزرگ که از علمای اواخر دوره قاجار بوده است و مدتی تصدی امور دیوانی و جمع آوری خراج را در بخش هایی از قلمرو حکومت سردار مفخم از جمله جوین برعهده داشته است در فاصله سالهای ۱۲۷۰ تا۱۲۹۹ هجری خورشیدی در این روستا می زیسته است. مدتی پس از درگذشت سردار، شیخ عبدالکریم نیز در قریه خلیل آباد جوین درگذشت و در جوار آرامگاه سید حسن غزنوی مدفون شد.

روستاهای
رگ خلیل. چم خلیل. تنگ خلیل. خلیلی بیگیوند. خلیل
در بخش آب ماهیک لالی و دهستان جهانگیری *زیلایی *
طایفه خلیلی بیگیوند پلنگ ایل منجزی بهداروند

بپرس