خط ۶ متروی تهران

پیشنهاد کاربران

خط ۶ مترو تهران یک خط درون شهری به طول ۳۸ کیلومتر ( ۳۲٫۵ کیلومتر فعال ) با ۳۲ ایستگاه ( ۲۰ ایستگاه فعال ) است. این خط در زمان احداث کامل ( ۳۸ کیلومتر ) به طولانی ترین خط مترو خاورمیانه تبدیل خواهد شد. انتهای جنوبی این خط به ایستگاه شهرری ( ایجاد تقاطع با خط ۱ ) خواهد رسید و به خط قطار سریع السیر تهران - مشهد متصل خواهد شد.
...
[مشاهده متن کامل]

این خط که از سال ۱۳۹۸ از ایستگاه شهرک دولت آباد فعالیت خود را آغاز کرد قرار است در آینده از حرم شاه عبدالعظیم و محله نفرآباد آغاز شود و پس از طی یک مسیر جنوب به شمال در ایستگاه مترو ابن بابویه با خط ۱۱، در ایستگاه مترو شهدای دولت آباد با خط ۹، در ایستگاه مترو بعثت با خط ۸، در ایستگاه مترو شهدای هفده شهریور با خط ۷ ( سکوی خط ۶ در دست ساخت و احتمال افتتاح در سال ۱۴۰۲ ) ، در ایستگاه مترو میدان شهدا با خط ۴، در امام حسین با خط ۲، در ایستگاه مترو شهدای هفتم تیر با خط ۱، در ایستگاه مترو میدان ولیعصر با خط ۳، در ایستگاه مترو دانشگاه تربیت مدرس با خط ۷، در ایستگاه مترو شهرک آزمایش با خط ۸، در ایستگاه مترو شهران با خط ۹ و در ایستگاه مترو شهدای کن با خط ۱۰ تقاطع خواهد داشت و سپس به سمت غرب امتداد مسیر داده و به محدوده شمال غربی تهران خواهد رسید. در حال حاضر ساخت این خط مترو در بخش جنوبی ادامه دارد.
البته قرار بود فاز اول این خط در سال ۱۳۹۲ از شهرک دولت آباد افتتاح شود سپس به سال ۱۳۹۴ موکول شد و بعد قرار شد تا آخر سال ۱۳۹۵ افتتاح شود اما محقق نشد. مدیرعامل شرکت مترو تهران و حومه گفت: بهره برداری از ۳ ایستگاه خط ۶ مترو در شهریور ۱۳۹۷ آغاز می شود. علی امام با اشاره به بهره برداری ۱۰ کیلومتر از خط ۶ مترو حد فاصل دولت آباد تا امام حسین گفت: ایستگاه شهدای دولت آباد، میدان شهدا و امام حسین تا آخر شهریور ماه وارد مدار می شود که به دلیل عدم تأمین بودجه به اسفند ۹۷ و مجدد به فروردین ۱۳۹۸ موکول شد. در نهایت فاز نخست بهره برداری از این خط با افتتاح سه ایستگاه شهدای دولت آباد، بعثت و میدان شهدا در صبح روز ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ با حضور رئیس جمهور وقت روحانی در ایستگاه بزرگ شهرک دولت آباد شروع شد. در ماه های بعد ایستگاه های امام حسین، کیان شهر، امیرکبیر، یادگار امام، شهید ستاری، شهید اشرفی اصفهانی، دانشگاه تربیت مدرس، مرزداران، شهرک آزمایش و شهید رضایی به تدریج وارد مدار بهره برداری شدند. در پایان سال ۱۴۰۱ نیز ۴ ایستگاه از خط ۶ به بهره برداری رسید که شامل ایستگاه های شهدای هفت تیر، میدان ولیعصر، بوستان لاله و کارگر بود. همچنین وعده داده شد که در سال ۱۴۰۲، ایستگاه های بهارشیراز، سرباز، نجات اللهی، خراسان و ۱۷ شهریور افتتاح و توسعه شمال غربی این خط از ایستگاه شهید ستاری با پنج ایستگاه به طول ۵/۵ کیلومتر آغاز و به سمت ایستگاه شهدای کن و کوهسار پیش خواهند رفت و با افتتاح این ایستگاه ها مترو به منطقه ۵ و ۲۲ که خطوط مترو نداشتند نیز وارد می شود. طبق این وعده، قرار شد ایستگاه های شهر زیبا، شهران و کوهسار در اواخر مرداد یا اوایل شهریور ۱۴۰۲ ( که در مهر ۱۴۰۲ افتتاح شدند ) و ایستگاه های کاشانی و کن در دی ۱۴۰۲ به شرط تأمین منابع به بهره برداری برسند. در کل، شهرداری تهران قصد دارد در سال ۱۴۰۲، ۱۰ ایستگاه خط ۶ را به بهره برداری برساند.

خط ۶ متروی تهرانخط ۶ متروی تهران
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/خط_۶_متروی_تهران

بپرس