خط امان در ولایت صاحب الزمان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] خط امان در ولایت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف). خط امان در ولایت صاحب الزمان(عج)، اثر محمد امامی کاشانی، کتابی است پیرامون موعود ادیان که در آن عمدتا به مباحث عقلی در این زمینه پرداخته شده است.
کتاب، به زبان فارسی و در سال 1378ش، به رشته تحریر درآمده است.
نکته ای که باعث اهمیت کتاب شده، اجتناب مؤلف از هرگونه هتک حرمت، نزاع و مجادله است، زیرا کوشیده تا سخن از مهدویت را مستقل از مسئله خلافت در صدر اسلام بیان کند. همچنین در لابه لای متون، علمای اسلام را به تقریب و همدلی ترغیب نموده است.
کتاب در دو جلد ارائه شده و در هر دو، مقدمه مؤلف آغازگر مباحث می باشد.
مطالب، در سه بخش و هر بخش در چندین گفتار تنظیم شده است.

[ویکی فقه] خط امان در ولایت صاحب الزمان (کتاب). «خط امان در ولایت صاحب الزمان عجّل الله فرجه الشریف»، اثر محمد امامی کاشانی، کتابی است پیرامون موعود ادیان که در آن عمدتا به مباحث عقلی در این زمینه پرداخته شده است.
کتاب، به زبان فارسی و در سال ۱۳۷۸ ش، به رشته تحریر درآمده است. نکته ای که باعث اهمیت کتاب شده، اجتناب مؤلف از هرگونه هتک حرمت، نزاع و مجادله است، زیرا کوشیده تا سخن از مهدویت را مستقل از مسئله خلافت در صدر اسلام بیان کند. همچنین در لابه لای متون، علمای اسلام را به تقریب و همدلی ترغیب نموده است.
ساختار کتاب
کتاب در دو جلد ارائه شده و در هر دو، مقدمه مؤلف آغازگر مباحث می باشد. مطالب، در سه بخش و هر بخش در چندین گفتار تنظیم شده است. رویکرد مؤلف در نگارش، مبتنی است بر دلایل عقلی و نقلی که شامل گفتارهای فلسفی، فطری، منطقی، جامعه شناختی، عرفانی، روان شناختی و فلسفه تاریخ می باشد. فلسفه رویکرد عقلی این است که برخی از اهل نظر گمان می کنند وجود امامی معصوم در هر زمان تنها به وسیله روایات معتبر اثبات می شود و دلیل عقلی ندارد، مگر قاعده لطف، ولی مؤلف توانسته است دلایل متعدد فلسفی و علمی بر ضرورت وجود امام زمان اقامه کند. کتاب از جامعیتی کیفی و کمی برخوردار است که به آن ویژگی چشم گیری داده است؛ جامعیت کیفی این اثر در بخش نخست نمود یافته که مشتمل است بر: مباحث عقلی، فطرت، عنایت، استقراء، فلسفه تاریخ، بررسی شبهات و پاسخ به آنها، نقل گفت وگوهای مستقیم با علما و متکلمان اهل سنت در حجاز، مصر، لبنان و همچنین گفت وگوهایی با فلاسفه و متکلمان مسیحی در واتیکان و بررسی عقاید و باورهای پیروان ادیان مسیحی، یهودی و زرتشتی در باره منجی آخرالزمان. اما جامعیت کمی آن که در بخش های دوم و سوم انعکاس یافته، تجمیع و دسته بندی همه اخبار، آثار و اقوال در باره مهدی موعود علیه السّلام است که در مجامع حدیثی شیعه و سنی، کتب تاریخ و تفسیر فریقین پراکنده بوده و همراه با توضیحات مؤلف گردآوری و ثبت شده است. بدین ترتیب بخش های مزبور به صورت بزرگ ترین موسوعه اخبار مربوط به امام مهدی علیه السّلام و نیز بزرگ ترین معجم راویان این اخبار درآمده است.
گزارش محتوا
مؤلف در مقدمات خود، به ضرورت سخن پیرامون مصلح جهانی اشاره کرده و ضمن پرداختن به دیدگاه های دانشمندان مسیحی و غفلت جامعه مسیحیت در این زمینه، عوامل ضعف تفکر انتظار در میان توده اهل سنت و ظهور منجی به عنوان اصل مشترک ادیان را مورد بررسی و تحقیق مفصل قرار داده است.
← بخش اول
...

[ویکی نور] خط امان در ولایت صاحب الزمان(عج). کتاب، به زبان فارسى و در سال 1378ش، به رشته تحریر درآمده است.
نکته اى که باعث اهمیت کتاب شده، اجتناب مؤلف از هرگونه هتک حرمت، نزاع و مجادله است، زیرا کوشیده تا سخن از مهدویت را مستقل از مسئله خلافت در صدر اسلام بیان کند. همچنین در لابه لاى متون، علماى اسلام را به تقریب و همدلى ترغیب نموده است.
کتاب در دو جلد ارائه شده و در هر دو، مقدمه مؤلف آغازگر مباحث مى باشد.
مطالب، در سه بخش و هر بخش در چندین گفتار تنظیم شده است.
رویکرد مؤلف در نگارش، مبتنى است بر دلایل عقلى و نقلى که شامل گفتارهاى فلسفى، فطرى، منطقى، جامعه شناختى، عرفانى، روان شناختى و فلسفه تاریخ مى باشد.
فلسفه رویکرد عقلى این است که برخى از اهل نظر گمان مى کنند وجود امامى معصوم در هر زمان تنها به وسیله روایات معتبر اثبات مى شود و دلیل عقلى ندارد، مگر قاعده لطف، ولى مؤلف توانسته است دلایل متعدد فلسفى و علمى بر ضرورت وجود امام زمان اقامه کند.

پیشنهاد کاربران

بپرس