خزه ایرلندی

دانشنامه عمومی

خزه ایرلندی که همچنین با نام خزه کاراگینان و نام علمی کوندروس کریسپوس شناخته می شود، یک گونه از جلبک دریایی قرمز است که به وفور در امتداد قسمت های صخره ای اقیانوس اطلس، ساحل اروپا و آمریکای شمالی یافت می شود. در شرایط تازه آغازیان حالتی نرم و عضروفی و رنگ زرد مایل به سبز، قرمز، تا ارغوانی تیره و قهوه ای مایل به ارغوانی دارد. جزء اصلی تشکیل دهنده بدن خزه ایرلندی ( در حدود ۵۵٪ ) از پلی ساکارید کاراگینان تشکیل شده است. اجزا دیگر تشکیل دهنده آن نیز پروتئین در حدود ۱۰٪، مواد معدنی ۱۵٪ و همچنین ید غنی شده و گوگرد می باشد. این خزه تا زمانی که در آب بماند بویی مانند دریا می دهد و همچنین به دلیل فراوانی سلول های پلی ساکارید در آن در هنگام جوشیده شدن در آب حالت ژلاتینی به خود می گیرد و حجم آب را بین ۲۰ تا ۱۰۰٪ افزایش می دهد. [ ۱]
عکس خزه ایرلندی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

خَزِۀ ایرلندی (carrageen)
نوعی علف دریایی خوراکی. در سواحل سنگی اقیانوس اطلس در ایرلند، شمال اروپا، و امریکای شمالی یافت می شود. نام علمی آن Chondrus crispus است. این گیاه جلبکی به رنگ قرمز مایل به قهوه ای است که رشته های آن ۵ تا ۳۰ سانتی متر طول دارند و فوق العاده منشعب اند. عصارۀ آن در امولسیون سازی بستنی، و برای ژله سازی، تهیۀ سوپ، و در شیرینی پزی کاربرد دارد. خشک شده و سفید شدۀ این گیاه در خانه ها برای درمان سرفه مصرف می شود. مرهم جاذب جراحی هاست و در آشپزی غذاهای شکم پر، و تغذیۀ دام ها نیز کاربرد دارد

پیشنهاد کاربران

بپرس