خبز المله

لغت نامه دهخدا

( خبزالملة ) خبزالملة. [ خ ُ ب ُ زُل ْ م َل ْ ل َ ] ( ع اِ مرکب ) نانی است که بر روی سنگ سرخ کرده با اخگر پزند و مشهور به نان سنگ ( = شاید سنگک مصطلح امروزیها ) است. ( از تحفه حکیم مؤمن ).

فرهنگ فارسی

نانی است که بر روی سنگ سرخ کرده با اخگر پزند و مشهور بنان سنگ است .

پیشنهاد کاربران

خبزالملة ؛ نان کماج. ( ذخیره خوارزمشاهی ) . نان پخته شده در ملة و گویند: �اطعمنا خبز ملة� و نگویند: �اطعمنا ملة�، زیرا ملة خاکستر گرم است و ابوعبید گوید: ملة خود گودالی را گویند که در آن نان پزند. ( از
...
[مشاهده متن کامل]
اقرب الموارد ) . نان که درخاکستر گرم ( خلواره ) پزند. مُضباة. ( یادداشت به خط مرحوم دهخدا ) : و اما الذی یخبز فی الطابق او یدفن فی الجمر و خبزالملة فکله ردی ٔ. ( ابن البیطار، یادداشت ایضاً ) .