خبر عجز در برابر قران

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] خبر عجز در برابر قرآن (قرآن). اخبار غیبی خدا ، گزارشهایی است که خداوند از حوادث گذشته و یا آینده داده و این گزارشها از نظرها پنهان بوده است که یکی از این اخبار عجز انس و جن در برابر قرآن بوده است.
خبر دادن غیبی خداوند، از عجز انسانها و جنیان، در آوردن مثل قرآن یکی از اخبار غیبی خداوند در قرآن می باشد.«قل لـئن اجتمعت الانس والجن علی ان یاتوا بمثل هـذا القرءان لا یاتون بمثله ولو کان بعضهم لبعض ظهیرا؛ بگو: اگر انس و جن گرد آیند تا نظیر این قرآن را بیاورند، مانند آن را نخواهند آورد، هر چند برخی از آنها پشتیبان برخی (دیگر) باشند». به هر حال خدا روی سخن را در اینجا به پیامبر (صلی اللّه علیه و آله و سلّم) کرده، می گوید: (به آنها بگو اگر تمام انسانها و پریان اجتماع و اتفاق کنند تا همانند این قرآن را بیاورند قادر نخواهند بود هر چند یکدیگر را معاضدت و کمک کنند) (قل لئن اجتمعت الانس و الجن علی ان یاءتوا بمثل هذا القرآن لا یاءتون بمثله و لو کان بعضهم لبعض ظهیرا). این آیه با صراحت تمام، همه جهانیان را اعم از کوچک و بزرگ، عرب و غیر عرب، انسانها و حتی موجودات عاقل غیر انسانی، دانشمندان، فلاسفه، ادباء، مورخان، نوابغ و غیر نوابغ، خلاصه همه را بدون استثناء دعوت به مقابله با قرآن کرده است و می گوید اگر فکر می کنید قرآن سخن خدا نیست و ساخته مغز بشر است، شما هم انسان هستید، همانند آن را بیاورید و هر گاه بعد از تلاش و کوشش همگانی، خود را ناتوان یافتید، این بهترین دلیل بر معجزه بودن قرآن است.
پیشگویی از آوردن مثل سوره ای
یکی از اخبار غیبی خداوند، پیشگویی خداوند، از عجز انسانها، از آوردن سوره ای مثل سوره ای از قرآن می باشد.«وان کنتم فی ریب مما نزلنا علی عبدنا فاتوا بسورة من مثله وادعوا شهداءکم من دون الله ان کنتم صـدقین• فان لم تفعلوا ولن تفعلوا...؛ و اگر در آنچه بر بنده خود نازل کرده ایم شک دارید، پس اگر راست می گویید سوره ای مانند آن بیاورید؛ و گواهان خود را غیر خدا فرا خوانید.• پس اگر نکردید و هرگز نمی توانید کرد از آن آتشی که سوختش مردمان و سنگها هستند، و برای کافران آماده شده، بپرهیزید». «ام یقولون افتره قل فاتوا بسورة مثله وادعوا من استطعتم من دون الله ان کنتم صـدقین؛ یا می گویند: آن را به دروغ ساخته است؟ بگو: اگر راست می گویید، سوره ای مانند آن بیاورید، و هر که را جز خدا می توانید، فرا خوانید».معنای آیه این است: به کسانی که می گویند (افتریه) بگو: اگر شما در این ادعایتان صادقید یک سوره به مثل این قرآن که به قول شما افتراء شده بیاورید، حتی اگر نتوانستید خود به تنهائی این کار را انجام دهید، می توانید از تمامی خلائق تا آنجا که دسترسی دارید کمک بگیرید، چون اگر این قرآن کلامی باشد مفتری، قهرا کلامی از کلامهای بشری خواهد بود و باید بشر بتواند مثل آن را بیاورد.
خبر از ناتوانی انسانها
خبر دادن خدا، از ناتوانی انسانها، از آوردن ده سوره، همانند سوره های قرآن یکی دیگر از اخبار غیبی خداوند می باشد.« ام یقولون افتره قل فاتوا بعشر سور مثله مفتریـت وادعوا من استطعتم من دون الله ان کنتم صـدقین• فان لم یستجیبوا لکم فاعلموا انما انزل بعلم الله وان لا الـه الا هو فهل انتم مسلمون؛ یا می گویند: این (قرآن ) را به دروغ ساخته است. بگو: اگر راست می گویید، ده سوره برساخته شده مانند آن بیاورید و غیر از خدا هر که را می توانید فرا خوانید• پس اگر شما را اجابت نکردند، بدانید که آنچه نازل شده است به علم خداست، و اینکه معبودی جز او نیست. پس آیا شما گردن می نهید؟».از آنجا که این بهانه جوئیها و ایرادتراشیها بخاطر آن بود که آنها اصولا وحی الهی را منکر بودند و می گفتند این آیات از طرف خدا نیست، اینها جمله هائی است که (محمد) به دروغ بر خدا بسته، لذا آیه بعد به پاسخ این سخن با صراحت هر چه بیشتر پرداخته، می گوید ( آنها میگویند او (پیامبر) آنها را به خدا افترا بسته) (ام یقولون افتراه). (به آنها بگو اگر راست می گوئید که اینها ساخته و پرداخته مغز بشر است شما هم ده سوره همانند این سوره های دروغین بیاورید و از هر کس می توانید جز خدا برای این کار دعوت کنید) (قل فاتوا بعشر سور مفتریات و ادعوا من استطعتم من دون الله ان کنتم صادقین).

پیشنهاد کاربران

بپرس